Факти, Анализи, Коментари
   17 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов: Възхищавам се на много хора
      Възхищавам се на много хора. Един е достоен за възхищение с труда си, друг с рефлекса си. Много хора заслужават възхищение. Това каза пред Нова телевизия министър-председателят Бойко Борисов.
    Лично аз се възхитих от 4-те гола на Доктора в мача Левски-ЦСКА, отбеляза премиерът.
    На въпрос кой от премиерите на България води най-достоен живот, след като е престанал да бъде министър-председател, Борисов отговори, че според него това е Симеон Сакскобургготски. "Царят, според мен. Аз от всеки бих поискал съвети и от всеки бих поискал мнение и съвети за сигурност. Ние имаме прекрасни президенти, не само премиери. И Петър Стоянов – уникален капитал за България, Желю Желев с неговата топлина и благина, с неговата умереност, е безкрайно ценен учител и човек, с когото съм имал честта да си говоря така, много ерудиран човек. Като завършат кариерата си такива хора на такива постове, те не трябва много теснопартийно да продължават да се занимават с политика, защото стават един по-различен капитал за страната, за хората. Ако Петър Стоянов загуби от ореола си, е именно заради това, че след като слезе от най-високия връх на държавата, се опита да прави някаква дребна политика. Това беше грешка според мен", подчерта премиерът.
    За руския енергиен министър Сергей Шматко, Борисов каза, че вчера му пожелал Весела Колева, ЧНГ, "но няма да ти дам един лев. Желая му на него, на всички руснаци дълъг живот, успех на изборите".
    "Години наред много лесно българският лев е харизван на чужденци, под модерното име инвеститори. Стотици милиони са заминали в незнайна посока. Това са пари или от електромерите, или от портфейлите им в моловете, или от така наречените големи, малки, средни шлемове, които са дали много пари, а не се знае какъв ще е ефектът от това през годината", каза Бойко Борисов.
    Премиерът сподели, че най-големият му страх сега е кризата, преди е бил болестта, контузиите. "Сега ме е страх от кризата, дали популизмът няма да победи разума. Истински се надявам да победи разумът в нашето общество. Добротата - аз съм най-опасен, когато някой работи с мен с добро, тогава ставам много склонен да отстъпвам, да има мир и разбирателство. А когато ни нападат, това е приказка", заяви Бойко Борисов.
    На въпрос за какво съжалява най-много, премиерът отговори, че "трябваше да дръпнем по-напред реформата в пенсионната система, още миналата година – 2010 г., но тогава показателите бяха по-различни. Благодаря на синдикатите, че са се върнали на тристранката и че са започнали да си говорят със Симеон Дянков".
    За сегашното си състояние на духа Борисов каза, че е заварен в най-доброто му състояние на духа. А на въпрос в какъв тип човек би се преродил след смъртта, Борисов посочи, че различно. "Всеки би избрал Меси. Важно е да изкараме живота си в здраве", подчерта министър-председателят. Попитан за това с какво би желал да се занимава ако можеше да избира, Борисов сподели, че работата като главен секретар му е била най-приятна.
    "Непрозорливост на опозицията. Аз не само, че никаква политическа кариера не исках, исках да съм си главен секретар. Ако тогава тройната коалиция не ме бяха изгонили с назначаването на Румен Петков, още щях да марширувам по плаца сигурно и те щяха да са още на власт. Искам да съм полиглот, това е голямо предимство на хора от типа на царя", посочи премиерът.
    На въпрос кое е военното действие, от което най-силно се възхищава, Борисов отговори, че за него е "това, което Калоян е направил". Вероятно премиерът има предвид бляскавите победи на българския цар Калоян /1197-1207г./.
    За предложението на ДПС за правителство на националното съгласие, Борисов коментира, че в превод това значи "искаме да се съберем да покрадем пак". "Чуваш Лютви Местан да говори за национално съгласие и си казваш: тези са огладнели. Като кажеш национално съгласие, по кое ще се съгласим, кой ще ми дадат – Емел Етем и Чакъров ли?. Когато държавата е летяла в най-тежката криза в света, тройната коалиция излезе тогава и каза, че няма да има криза в България, те вдигаха пенсии и заплати, все едно няма криза. По коя тема те искат да ми предложат национално съгласие. Кое не сме го направили добре", попита Борисов.
    Според него, темите през 2012 г. ще бъдат криза, липса на пари, "това е темата в света". /БГНЕС
28 Декември 2011г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.