Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В. КЕШ: И Главната прокуратура проверява Кабаиванов
      Вестник “Кеш” публикува в днешния си брой статия със заглавие “И Главната прокуратура проверява Кабаиванов. ГЕРБ смята, че кметът на Карлово е управлявал непрозрачно”.
    Случаят “Кабаиванов” е разпределен на прокурор от Върховната касационна прокуратура и в. “Кеш” ще бъде уведомен за предприетите мерки. Това съобщиха от отдел “Връзки с обществеността” на Главната прокуратура, пише в публикацията от 2 ноември 2007 г. най-авторитетният български икономически вестник.
    В предишния си брой “Кеш” съобщи, че досегашният кмет на Карлово и претендент за поста и за следващ мандат Емил Кабаиванов е проверяван от Европейската служба за борба с измамите OLAF заедно с Агенцията за финансово разузнаване относно измами в особено големи размери. Става дума за отклоняване на публични средства от изграждането на улично осветление и монтаж на осветителни тела на територията на общината, както и от средства за изграждане на допълнителни клетни и депониране на софийски боклуци на карловското депо.
    Преди дни директорът на OLAF Франц-Херман Брюнер заяви пред БНР, че в момента в службата се разследват 15 случая и се оценяват предварително 14, свързани с България. Според източниците на “Кеш” почти всички 14 случая са за отклонени средства от представители на местната власт.
    Службите са засекли, че по нареждане на кмета общината е закупувала с изкуствено завишени фактури китайски осветителни тела, като вместо 21.19 лв. за 1 брой е плащала по 127.50 лв. Само разликата между реалната цена и изплатените средства от общината е 332 169 лв. Допълнително държавният бюджет е ощетен с огромни суми, като са издавани опростени фактури, по които не е плащано ДДС за стотици хиляди лева. Вместо да постъпят в бюджета, парите са постъпвали по сметката на близката до кмета фирма “Плам-груп”.
    В публикацията се посочваше, че се проверяват имоти, закупени през последните няколко години, на името на новата съпруга на Кабаиванов и на брат му, който живее в Чехия. Сред тях са 4-етажна кооперация в Пловдив до новотела, апартамент в столичния район “Триадица”, парцел ІІІ-16-18 в “Манастирски ливади”, апартамент и възрожденска къща в Карлово. Проверяват се и апартаменти в Царево, за които се предполага, че са закупени от кмета чрез подставени лица.
    “Кеш” проверява и сигнал на читател от Стара Загора, който твърди, че Кабаиванов е реалният собственик на кооперация в града, която в момента се преустройва в частна клиника.
    ДПС подкрепя Емил Кабаиванов на втория тур, каза Владимир Гълъбов, пресаташе на партията. По въпроса за отношенията на д-р Кабаиванов с OLAF и Агенцията за финансово разузнаване ДПС няма отношение, заяви пресаташето, защото това е проблем на д-р Кабаиванов.
    Десислав Чуколов, председател на предизборния щаб на партия “Атака”, заяви пред “Кеш”, че те знаят за разследването на д-р Кабаиванов от OLAF. Чуколов категорично заяви, че “Атака” няма да подкрепи д-р Кабаиванов. Областният координатор на партия ГЕРБ в Пловдив ген. Йордан Кюмюрджиев заяви, че местната структура на ГЕРБ счита, че управлението на д-р Кабаиванов е непрозрачно и с много съмнения за корупционни сделки в общината. По думите на ген. Кюмюрджиев подкрепата на д-р Емил Кабаиванов от ДПС е най-вероятно поради това, че дясната ръка на кмета в управлението на общината е зам.-кмет от ДПС.
   
   
02 Ноември 2007г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.