Факти, Анализи, Коментари
   4 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Археолози откриха зъби от неизвестен голям примат
27 Август 2007
По всяка вероятност този вид животни са предци на големите примати, които живеят в момента на африканския континент.
Зъбите от Chororapithecus abyssinicus са с характеристиките на горилите, твърдят учените. /снимка ВВС/
Зъбите от Chororapithecus abyssinicus са с характеристиките на горилите, твърдят учените. /снимка ВВС/

В Етиопия изследователски екип от местни археолози, съвместно с японски специалисти откри останки от девет зъба, които принадлежат към неизвестен до този момент на науката голям примат. Останките се открити в Източна Етиопия в района на местността Afar rift, съобщи ВВС.

Специалистите провели подровен анализ на останките и открили, че животното Chororapithecus abyssinicus е обитавало тази местност преди приблизително 10 милиона години. По всяка вероятност този вид животни са предци на големите примати, които живеят в момента на африканския континент.

Освен това при детайлното изследване на зъбите на жиивотното се оказало, че представителите на вида Chororapithecus abyssinicus подобно на горилите са се хранели с растителна храна.

Това откритие поставя под съмнение съвременната теория за еволюцията на човека, според която горилите и хората се са разделили на два отделни вида преди около 8 милиона години. Новата находка обаче позволява да се твърди друго: това е станало доста по-рано – най-малко преди преди 10,5 милиона години.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Bulgaropythecus sapiens var. incredibilis
26 Sep, 2007 | 17:40

"Това откритие поставя под съмнение съвременната теория за еволюцията на човека". Крайно некоректно изречение! Находката КОРИГИРА момента на дивергенцията на видовете примати. Такива корекции вероятно ще има и в бъдеще, когато бъдат намерени нови материали. Но в никакъв случай НЕ ПОСТАВЯ ПОД СЪМНЕНИЕ съврeменната теория. Нали знаете, че едни хора са били направени от кал, а други са произлезли от маймуните?

haide de
27 Aug, 2007 | 13:45

Това напълно съвпада с тълкуванияна на Кейси, който извежда възрастта на човечеството от период преди 10 млн. години.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.