Факти, Анализи, Коментари
   3 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ФИФА обави номинираните за най-добър футболист на Мондиал 2010
10 Юли 2010
Станаха ясни и тримата кандидати за наградата най-добър млад футболист

Водещите реализатори на Световното първенство Уесли Снайдер от Холандия и Давид Вия от Испания, които имат по пет попадения, са сред номинираните за футболист номер 1 на Мондиала и съответно носител на наградата Златна топка.

Златната топка на “Адидас“ е официалният трофей за Най-добър играч на Световното първенство. Най-много играчи сред селектираните има Испания – трима. Другия финалист – Холандия, както и Германия са представени с по двама футболисти.

Ето и списъка с имената на висчик номинирани: Диего Форлан (Уругвай), Асамоа Гиан (Гана), Андрес Иниеста (Испания), Лионел Меси (Аржентина), Месут Йозил (Германия), Ариен Робен (Холандия), Бастиан Швайнщайгер (Германия), Уесли Снайдер (Холандия), Давид Вийя (Испания), Чави Ернандес (Испания).

Носителят на наградата Златна топка на Световното първенство ще стане известен след изиграването на финала на Световното първенство в неделя.

Междувременно Техническата комисия на ФИФА, треньори и бивши играчи, обявиха тримата кандидати за наградата най-добър млад футболист. Това са Томас Мюлер, който отбеляза 4 гола за Германия до полуфиналите, Андре Айеу от Гана и Джовани дос Сантос от Мексико. Носителят и на тази награда ще бъде обявен след финала на Мондиала в неделя.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  М О Н Д И А Л  2010
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.