Факти, Анализи, Коментари
   3 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Издигат паметник на Марадона?
7 Юли 2010
“Той е един от най-великите, а защо не и най-великия футболист в историята на тази игра”, мотивира предложението си конгресмен Кабанди

Аржентинският конгресмен Хуан Кабанди предложи да бъде издигнат паметник на футболната легенда Диего Марадона. Той настоява за това, тъй като Марадона е истинска икона на популярната култура в страната, съобщава Асошиейтед Прес. Кабанди дори нямал нищо против да сам да финансира изграждането на статуята.

"Резултатите не са важни. Важното е друго, че целият свят знае кой е Диего Марадона. Той е символ на нашето време и винаги ще си остане един от най-великите, а защо не и най-великият футболист, в историята на тази игра, мотивира решението си за паметник конгресменът Кабанди.

В момента Марадона е треньор на националния отбор на страната. Възпитаниците му обаче напуснаха надпреварата за световната титла в ЮАР, след като загубиха с 0:4 от Германия.

При завръщането на “гаучосите” в родината им Марадона намекна, че ще се оттегли от поста селекционер на националния отбор, но все още не е взел решение за бъдещето си. Феновете на отбора го призоваха да не напуска поста си.

Президентът на Аржентина Кристина Родригес също се изказа в подкрепа на легендарния футболист и му пожела да намери сили в себе си и да продължи работата си. Същото сториха и двама от футболистите от аржентинския национален отбор. Анхел ди Мария и резервния вратар Мариано Андухар чрез медиите призоваха цялата футболна общественост в страната да го защити.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  М О Н Д И А Л  2010
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.