Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Излекуваха дете от левкемия чрез ... вируса на СПИН
10 Януари 2013
Чрез него е препрограмирана имунната система

Момиче на седем години стана първото дете, болно от левкемия, лекувано успешно с дезактивирана форма на вируса ХИВ, който причинява СПИН, като така е препрограмирана имунната система, съобщава БТА.

Химиотерапията не помогнала на малката Емили Уайтхед, която имала остра лимфобластна левкемия. Затова тя била подложена на експериментално лечение в Детската болница във Филаделфия. С него имунната й система била подмамена да атакува раковите клетки. Сега, шест месеца по-късно, Емили е в ремисия.

Подобно лечение са преминали десетина пациенти. Трима възрастни също са в ремисия, като двамата от тях са здрави вече повече от две години. Четирима други възрастни имат подобрение, но не са в пълна ремисия. Едно дете също е показало подобрение, но след това болестта се е подновила. Лечението е било неефикасно при двама възрастни.

При това лечение състоянието на пациентите първоначално много се усложнява, но следва възстановяване. То струва около 20 000 долара на пациент. Методът е още в ранна фаза, но специалистите се надяват той да замени рисковите трансплантации на костен мозък.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Станимир
10 Jan, 2013 | 14:11

Нашият народен лечител Петър Димков, в своята три томна книга "Българска народна медицина" (има я в интернет) е дал планове за лечение на най-различни форми на рак.

Димитър Станев, в своята книга "Самолечение само с вода" (има я в интернет) е описал два случая на лечение на рак по неговата методика.

По всичко изглежда, че ракът е лечим и то с малко финансови средства (може би точно това е проблема)...


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.