Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Не доказаха връзка между рака и употребата на мобилен телефон
17 Май 2010
Според част от данните хора, които използват прекомерно мобилни телефони имат по-голям риск да развият мозъчен тумор

Най-мащабното проучване на връзката между употребата на мобилни телефони и някои видове рак на мозъка не стигна до категорични резултати. Изследването показва, че е възможен риск за здравето вследствие на прекомерното използване на мобилни телефони, съобщават от Световната здравна организация (СЗО), която е автор на проучването. Необходими са допълнителни изследвания, за да се получат по-убедителни отговори.

В продължилото 10 години изследване са взели участие 13 000 души. За този период учените не са успяли да съберат достатъчно данни, за да могат да заявят категорично, че мобилните телефони са причина за развитието на ракови заболявания.

Според някои от данните хората, които използват прекомерно мобилни телефони имат по-голям риск да развият мозъчен тумор. Като цяло обаче потребителите на телефони са с по-малка вероятност от рак, отколкото хората, които не ползват мобилен телефон.

Изследването обаче се смята за компроментирано, тъй като 25 процента от финансирането му е отпуснато от компаниите производители на мобилни телефони.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.