Факти, Анализи, Коментари
   17 Юни 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Странна болест по животните в Арктика
29 Декември 2011
Козината на животните окапва, те развиват язви по плавниците и кожата и имат поражения по белите дробове, черния дроб, сърцето и мозъка

Ветеринарите в Аляска са в невъзможност да обяснят каква е болестта, избила над 200 пръстенови тюлена от юли насам, съобщи New Scientist.

Козината на животните окапва, те развиват язви по плавниците и кожата и имат поражения по белите дробове, черния дроб, сърцето и мозъка.

Има опасност заболяването да се е разпростряло и върху други видове, включително петнистите тюлени, брадатите тюлени и моржовете. "Не знаем какъв е причинителят" - заяви Джули Спийгъл от името на офиса в Аляска на Националната океанска и атмосферна администрация на САЩ (NOAA).

Тестовете вече изключиха възможността да става дума за действие на вируси като поксвируса, папилома вируса и вируса на морбили, които убиха стотици тюлени в Европа през 1988 година.

Ветеринарите продължават да изследват за други вируси, бактерии и гъбички, които може да са причинители на болестта. Подобна по начин смърт на тюлени бе регистрирана в Канада и Русия. Учени от тези страни се присъединиха към разследването на причината.

NOAA съветва ловците да не ядат месото на болни тюлени, защото не е сигурно, че болестта не може да инфектира и хора.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

gene
30 Dec, 2011 | 05:39

АЕЦ -Белене?!

info-man
29 Dec, 2011 | 20:16

Фукушима?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.