Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Google въвежда нови полезни функционалности в Chrome
14 Декември 2022
Те ще спомогнат за намаляване на използваната памет, както и за пестене на батерията на лаптопа
Компанията Google предвижда да оптимизира работата на най-популярния в света браузър Chrome. През следващите няколко седмици към възможностите на браузъра ще бъдат добавени две нови функционалности - Memory Saver и Energy Saver.

Както името подсказва, Memory Saver е предназначена да намали използваната памет, особено когато са отворени много раздели. Според разработчиците, обема на използваната памет ще се редуцира с до 30%. Потребителите ще могат да достигнат до Memory Saver от бутона с три точки в горния десен ъгъл на браузъра.

Memory Saver работи, като освобождава памет от раздели, които в момента не се използват от системата, така че активните уебсайтове да получават първи ресурсите на паметта.

Другата новост за Chrome е енергоспестяващия режим Energy Saver, проектиран да пести енергия от батерията, като ограничава фоновата активност и визуалните ефекти за уебсайтове с анимации и видеоклипове. Предвидено е режимът за пестене на енергия да се активира, когато нивото на батерията на устройството достигне 20% капацитет.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.