Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Apple прави резервните копия на iPhone по-сигурни
15 Декември 2022
Advanced Data Protection за iCloud е настройка за криптиране от край до край, която предлага най-високото ниво на сигурност на облачните данни на Apple

Apple пусна софтуерни актуализации за iPhone, iPad и Mac, които ще помогнат на потребителите да направят информацията си, съхранявана на сървърите на компанията, още по-поверителна.

За първи път потребителите могат да шифроват резервни копия на Apple Photos, Notes и iCloud, включително iMessage разговори, които се съхраняват в облака. Всичко това е възможно благодарение на незадължителна настройка за криптиране Advanced Data Protection.

За да се дешифрират кодираните данни е необходим ключ, който ще съществува единствено на потребителското устройство, а не в центровете за данни на Apple. По такъв начин всичко, което потребителите качат в iCloud, ще бъде достъпно единствено и само за тях. Дори в случай на хакване на iCloud на Apple, повечето от потребителските данни ще бъдат защитени.

Нещо повече, дори Apple не може да получи достъп до данните, които се съхраняват на нейните сървъри. Правоохранителните органи дори и да имат заповед, също няма да имат достъп до данните. Това, разбира се, предизвика търкания между Apple и ФБР.

Тъй като Apple вече няма да разполага с ключовете за възстановяване на потребителските данни, всеки ползващ настройка за криптиране Advanced Data Protection ще трябва да избере алтернативен метод за възстановяване, в случай че загуби достъп до акаунта си. С други думи, след като бъде настроена Advanced Data Protection, потребителят е този, който носи цялата отговорност за възстановяването на данните.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.