Факти, Анализи, Коментари
   16 Юни 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лятната жега ще става все по-страшна
13 Юни 2011
Тропичните региони в Африка, Азия и Южна Америка може да станат място на постоянна безпрецедентна лятна жега още в следващите десетилетия

До 2050 година най-прохладните лета в тропиците и части от северното полукълбо все още ще се характеризират с по-висока температура, отколкото най-горещите лета от средата на 20-ти век, ако глобалното затопляне продължи, предава АФП.

Тропичните региони в Африка, Азия и Южна Америка може да станат място на постоянна безпрецедентна лятна жега още в следващите десетилетия. Това гласи проучване, което ще бъде публикувано по-късно този месец в журнала „Литература за климатичната промяна”.

Изследователи предупреждават, че пободни драматични промени в температурата биха имали голямо влияние върху човешкото здраве, хранително снабдяване и биоразнообразие.

Учените от дълго време предсказват, че климатичните промени, причинениа от парниковите газови емисии ще причинят по-чести топлинни вълни, като тази, която настъпи в Европа през 2003 година, или в САЩ през настоящата седмица.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.