Факти, Анализи, Коментари
   30 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха оръдия на труда на 3,3 милиона години
21 Май 2015
Камъни със заострени краища и валуни, най-вероятно използвани като наковални
Археолози, работещи в Северна Кения твърдят, че са открили каменни оръдия на труда, възрастта на които достига 3,3 милиона години, съобщава BBC.
 
Камъни със заострени краища и валуни, най-вероятно използвани като наковални, на възраст 700 хиляди години са най-старите известни до сега човешки оръдия на труда.
 
Находките на археолозите, открити край езерото Туркана може да преобърнат представата за предците на човека. Учените за сега не знаят какъв вид примати са използвали откритите оръдия на труда. Възрастта на находките съответства на австралопитека. До сега се смяташе, че първият хоминид, използвал оръдия на труда е Хомо хабилис.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

марияна велева
11 Sep, 2015 | 16:24

СПОРЕД МУЛДАЩЕВ атлантите са имали развито трето око - орган за настройка на честотата на психическата енергия, владеели са хипноза от разстояние, противодействали са на силите на гравитацията, като са премествали огромни тежести. По данни от новооткрити древни ръкописи възрастта на някои от египетските пирамиди е много по-стара от 4000 години, както се смяташе досега; възможно е за строежа им да са помогнали атлантите.

Учени смятат, че следи от последните атланти могат да се открият в Тибет. Близо десет години специалисти от Руския център за очна и пластична хирургия работиха по уникална програма за представянето на облика на далечните прародители на човека. "Чрез компютърно-математически анализи достигнахме до констатацията, че човешкият поглед има 22 геометрични параметъра, променящи се под въздействието на радост или страх, тревога или болест! - казва директорът на центъра Ернст Мулдашев. - Екип от наши медици, биолози и физици изследва снимки на представители на всички раси по света и изчисли данните за средностатистическите очи. Оказа се, че те съответстват на очите на хората от тибетската раса. По степента на математическото приближение към параметрите на средностатистическите очи изследвахме пътя, по който хората са се разселили от Тибет по цялото земно кълбо, и нашите данни съвпаднаха с историческите факти. След компютърни съпоставки с необичайните очи, изобразени в тибетските храмове, успяхме да възпроизведем външния вид на хората с тези очи. Те имат голям череп, клапан вместо нос, трето око. Стигнахме до извода, че това вероятно е обликът на легендарните атланти!"

За да проверят хипотезата, че от стените на тибетските храмове гледат каменните очи на праотците на нашата цивилизация, учени организираха трансхималайски експедиции в Индия, Тибет и Непал. Открити бяха древни религиозни и исторически източници, в които се твърди, че преди хилядолетия хората са били във връзка с космически разум. В момента на раждането си всяко бебе е получавало чрез информационно-енергиен коагулат определено количество знания, които след това е обогатявало и допълвало с нови. Специалисти в областта на физиката на елементарните частици разшифроваха тези фантастични текстове с обяснението, че психическата енергия е свързана с т.нар. торсионни полета (полета на усукване на пространствено-времевия континиум), способни да съхранят във високочестотните си трептения безкрайна по обем информация.

Някои изследователи поддържат хипотезата, че цивилизацията на атлантите, подкрепяна от божествената Шата, е била всъщност земна колония от древни космически пришълци, превърнали се след природни катаклизми във варвари и заченали днешното човечество. Но атлантите непрекъснато са воювали между себе си, използвайки получената от информационното пространство сила, затова след гибелта им Висшият разум е изключил нашата цивилизация от общото поле на знанията.

Какъв все пак е бил външният вид на нашите далечни прародители? Обобщаваме данни от хипотезите на различни изследователски колективи:

Атлантите са имали четири основни раси: жълта, черна, кафява и червена. Черепът им е бил огромен, устата им се е съединявала с разреза на клаповиден нос, ушите им са били големи. Ранните атланти, живели преди над 100 000 години, са били към 3 метра високи с изключително развити мускули. Стъпалата им имали формата на перки, а между пръстите на ръцете им е имало пластични ципи. Половите им органи са били скрити в тялото, както и третото им око, намиращо се вътре в черепната кухина. Отначало атлантите са обитавали паралелно и сушата, и океана, но постепенно ципите от перкообразните им крайници са закърнявали. Клаповидният отвор при по-късните атланти е заменен с къс нос, ръстът им е намалял.

Според руски изследователи очите, изобразени в тибетските храмове, са на атлант, предшественик на Буда.

Когато членовете на една от експедициите в Тибет показват на местния духовен водач свами Дарам робопортрета на атланта, изработен на базата на офталмогеометричните компютърни параметри на средностатистическите човешки очи, той възкликва: "Сомати! Това е невъзможно! Нима сте били в пещерата?" Понятието сомати е основно във всички източни религии, според които само чрез сомати може да се достигне до прана (мъдростта). При състоянието на сомати - медитация, отпъждаща отрицателната психическа енергия, човек разбира водещата роля на душата. При дълбоко сомати обмяната на веществата намалява почти до нулата, пулсът и дишането спират, а тялото добива т.нар. каменно състояние. При температура 4 оС (характерна за гробниците в пирамидите, дълбоките бункери и пещерите) в състояние на сомати може да се оцелее дълго и човек да се събуди след години, ако обаче душата му се върне в тялото.

Сомати е в основата на учението на свамите и ламите и много от тях са "практикували" дългото медитиране. В научната литература например се говори за един лама от Тибет, изкарал в сомати времето от 1960 г. до 1964 г. Споменава се и за Мозе Сал Дзянг от Северен Тибет, намиращ се в сомати вече втори век...

През последните години специалистите по паранормални явления обсъждат сериозно хипотезата за тайно хранилище от консервирани хора от различни древни цивилизации. Наличието на подобен генетичен фонд на човечеството дава отговор на десетки исторически загадки, например на въпроса откъде преди около 2050 години се е появил Буда, разполагащ с необясними за времето си знания, които е предал на хората.

Ясно е, че подобно хранилище е труднодостъпно. Местата за сомати са защитени от психоенергийни бариери, действащи на принципа на дистанционната хипноза. Регистрирани са много случаи на бърза смърт при хора, влезли в тайните тибетски пещери. Достъпът до пещерата-сомати е позволен само за религиозни дейци с висок ранг, владеещи медитацията.

Според руския в."Аргументи и факти" проф. Ернст Мулдашев е посетил светилището. Той се запознал с двама специални лами, които му казали, че в пещерата соматират десетки същества от различни цивилизации, включително и нашата. Едни от тях са с голям закръглен череп, други имат куполовиден череп, а трети по приличат на днешния човек. Хората с големи черепи имат малки носове и огромни полузатворени очи.

"От нашата група до пещерата-сомати бях допуснат само аз! - разказва проф. Мулдашев. - Минахме през безлюден планински склон, след това през труднопроходима местност. След дълъг тунел стигнахме до врата, монтирана в камъка. Зад вратата имаше зала, преминаваща отново в тунел. Усетих действието на психоенергийната защитна бариера - обхвана ме страх, почувствах болки в главата, спрях да усещам ръцете си. Върнах се, без да видя хората от предишните цивилизации, защото разбрах, че никой няма право да ги безпокои!"

Може би генетичният фонд на човечеството се използва, когато цивилизацията загине или деградира? Може би след гибелта на атлантите човечеството отново и отново се е възраждало именно благодарение на генетичния фонд? След всеки прогрес на планетата по различни причини е настъпвала регресия, водеща до изчезването на велики общества - древен Египет, Римската империя и пр. Вероятно така преди 18 000 години цивилизацията е била възродена от атланта Помпо-Буда. А може би преди 2000 години от пещерата сомати е излязъл Исус Христос, коригирал пътя на човечеството?
ооооо
03 Jun, 2015 | 13:22

Нали се говореше че човечеството е на 100 000 години сега изведнъж на 3 милиона , може да се окаже че е още по-старо , така всички теории досега ще се окажат погрешни


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.