Факти, Анализи, Коментари
   17 Юни 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха необичайни месоядни динозаври - ноазаври
3 Февруари 2020
Най-едрите екземпляри са достигали дължина едва 2,10 метра, а телесното им тегло е било по-малко от 25 кг
Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна
Новооткрит фосил от динозавър, навежда на мисълта, че необичайни месоядни динозаври, наречени ноазаври, са живели в Австралия през средната и горната креда, съобщи агенция ЮПИ.

Ноазаврите са двукраки месоядни динозаври с малко тяло и уникални особености на главата. Най-едрите екземпляри са достигали дължина едва 2,10 метра, а телесното им тегло е било по-малко от 25 кг.

Фосили от ноазаври по-рано бяха открити на всички земи, които някога са били част от суперконтинента Гондвана, с изключение на Австралия. Сега учените знаят, че редките необичайни динозаври са се срещали и в Австралия.

След като установили, че откритата в мина за добив на опал в Нов Южен Уелс кост от врат е от ноазавър, палеонтолозите изследвали наново фосилизирана кост, намерена по крайбрежието на щата Виктория. Оказало се, че тя също е от ноазавър. Досега фосили от ноазаври бяха открити в Южна Америка, Африка и Индия.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.