Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тайни подземни тунели откриха в древна Плиска
14 Октомври 2014
Екипът на археолога Мариела Инкова проучва един от входовете към тайните тунели

Под древната българска столица Плиска е имало мрежа от тайни подземни тунели.

Екипът на археолога Мариела Инкова проучва един от входовете към тайните тунели. Той е уникален, защото е единственият изграден от дърво, и въпреки че е бил опожарен, е запазен и до днес.

"Те са точно разкроени, съобразени са с ширината на входовата част, виждат се фугите между отделните добре подредени нивелирани дъски, които свършват до вертикалните врати, които са били като облицовка на този таен входник", разказва Инкова.

Обгорелите дъски по входа към тунела са ясно доказателство за опожаряването на града от войските на византийския император Никифор I, който през 811 г. превзема Плиска.

По време на разкопките е бил открит оловен печат. Все още първата българска столица крие много тайни, защото не е разкрита цялата подземна мрежа. /БГНЕС


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
13 Aug, 2015 | 22:26

Другари, след дълго отлагане излезе от печат и беше разграбена по книжарниците "Новата история на България". Тя обхваща периода от края на Войната до днес. Написана е от колектив научни работници, под ръководството на - оня, все му забравям името, дето казва че нямало турско робство а било присъствие. А би могъл да уточни че е българско присъствие в Отоманската Империя, и България не си е плащала рентата 500 века! Основната тема в този труд, обхващащ един приличен период от 71 години е, че евреите са били тези които са поели страданията на Комунизма. Лагерите Белене и Слънчев бряг са биле изцяло еврейски. Крематориите денонощно бълвали черен пушек и направили живота в Букурещ непоносим. Чаушеско се оплакал на Брежнев, а този фашист не му и отговорил. В ЦК на БКП е било прието за добър тон, да се пие всяка сутрин по една чаша прясна еврейска кръв - от 13 годишни дегенератчета де, за да бъде деня богуугоден. Другари, трудът е пълен с огромно количество факти свидетелстващи за българския сепаратизъм. Искам само да кажа, че авторите приключват с молба към цялото човечество: принудете българите да си платят, както германците си плащат! Всяко нещо се заплаща, няма безплатен обед. - Ако не, ще го направим така - ще им се удържа от еврофондовете. 100% удръжки! По същество ще е, - получаваш документи за отпуснат еврофонд и веднага започваш да го погасяваш. Ашколсум другари на ЦК на Партиите и лично на Генералния Секретар на Синедриона!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.