Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха скрито съкровище в Мачу Пикчу
14 Февруари 2013

Запечатани врати припомнящи на отвори на древните гробници бяха открити в центъра на свещения за Инките град. След изследването на геофизици е било установено, че зад тях е скрито съкровище. Вратите обаче все още не са отворени.

Последните няколко години френският археолог Тиери Жамен е прекарал в джунглата в южната част на Перу в търсене на останки от древната цивилизация на Инките. До сега е открил към 30-на стойностни разкопки, сред които има и няколко крепости и части от цели градове. Неотдавна археологът реши да разследва чутите от него разкази на турист инженер, който през 2010 г. е посетил града и е открил таен тунел в подземието на самия център на древния град. Става въпрос за запечатани врати, които напомнят на вход на гробница.

В началото на миналата година Жасмен е получил разрешение от перуанското министерство на културата да извърши геофизическо изследване за мистериозния вход и неотдавна това е направено. Заключението от изследването е, че зад тези врати има серия от помещения и колони, които водят по-надълбоко в земята. Според Before it`s Newѕ в едно от помещенията са открити голямо количество сребро и злато. Не може да се каже обаче за какви съкровища става въпрос. Междувременно Жасмен е поискал разрешение и за отваряне на вратите, за да се види какво действително се крие зад тях. Очаква се в скоро време френският археолог да получи разрешението. /БГНЕС


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.