Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха уникална статуя на Цезар
14 Май 2008
Най-вероятно това е най-древното от всички негови известни досега изображения

Мраморна статуя на знаменития римски пълководец и триумвир Гай Юлий Цезар бе открита от аквалангисти в река Рона, във Франция, и най-вероятно това е най-древното от всички негови известни досега изображения, предаде Асошиейтед прес.

Статуята на Цезар се датира приблизително към 64 г.пр.н.е. Водолазите също така са открили почти двуметрова статуя на повелителя на моретата и океаните Нептун, която е създадена в началото на трети век от нашата ера, както и още две малки бронзови статуи. Цезар е роден през 100 или 102 г.пр.н.е. Заедно с Гней Помпей и Марк Лициний Крас създават първия триумвират, поделяйки си властта в Римската република.

Цезар завладява Галия и след разпадането на триумвирата предприема поход към Рим през 49 г.пр.н.е., преминавайки прословутата река Рубикон. След като побеждава Помпей, установява еднолична власт в Рим, но е убит от представители на Сената начело с Брут и Касий през 44 г.пр.не.е. /БГНЕС


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.