Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Австралия откриха останки от най-големите титанозаври на континента
7 Май 2007
Тези същества са били дълги около 25 метра.
Плешката на единия динозавър е с дължина около 1,5 метра и тежи 100 килограма. /снимка Queensland Museum/
Плешката на единия динозавър е с дължина около 1,5 метра и тежи 100 килограма. /снимка Queensland Museum/

Музея на Куинсленд (Queensland Museum) се попълни с вкаменелости на предствители на два от най-големите динозаври в Австралия. Тези същества са били дълги около 25 метра, кето е със седем метра повече от дължината на най-големите динозаври открити до момента на този континент, съобщи Франс Прес.

Огромните кости от динозаври са случайно открити от фермера Стюърт Макензи (Stuart MacKenzie) и синът му още през 2005-2006 година. От тогава те са изследвани от специалистите, които чак сега решиха да ги представят пред широката публика.

Тези динозаври за представители на титанозаврите и се живяли преди 95-98 милиона години. Титанозаврите са едни от най-големите създания живяли на нашата планета.

По време на изучаването на вкаменелостите палеонтолозите даже са им дали имена – Купър и Джордж – независимо от факта, че от всеки от тях са останали само по няколко кости. Според изследователите Купър и Джордж са динозаври от нов вид, който още няма наименование.

Скот Хокнъл (Scott Hocknull), директор на Куинслендския музей, смята, че региона, в който са открити останките почти сигурно крие още множество интересни изненади за палеонтолозите.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.