Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-слушаната норвежка певица Julie Bergan с нова песен
8 Януари 2020
Тя започва 2020 г. с гръм и трясък като се стреми към глобален успех с новия си сингъл "Kiss Somebody"
Като най-слушания женски артист в родината си с 450 милиона стрийма само в Spotify и домакин на много номинации за награди, Julie Bergan е една от най-големите поп звезди на Норвегия. Тя започва 2020 г. с гръм и трясък като се стреми към глобален успех с новия си сингъл ‘Kiss Somebody’, в който се включва и хит мейкъра SEEB.

В ‘Kiss Somebody’ силният и емоционален вокал на Julie Bergan задвижва динамичната енергия на несъмнено най-международнияt й поп химн. Личността на поп принцесата Julie се съчетава с яркото продуцентство на SEEB. Дуото има перфектен усет за световен хит, превишавайки 3,3 милиарда слушания на техни колаборации и ремикси с Mike Posner, Coldplay и OneRepublic.

“‘Kiss Somebody’ е позитивно съобщение с позитивен поглед към бъдещето, казва Julie. „Продължавайте напред, не приемайте живота твърде на сериозно и целунете, който искате: целунете момче, целунете момиче, просто дайте целувка на някого”. 

Идеята за песента възниква, когато Julie е в студиото с колегите си Skinny Days. Точно претърпяла раздяла, Julie им казва: „Не искам ново гадже, просто искам да целуна някого”. И оттук идеята ги уцелва като снежна топка, а SEEB се присъединява след като чува ранна версия на трака от съседно студио.

‘Kiss Somebody’ сбъдва една от многото амбиции на Julie. Тя е искала да си колаборира със SEEB още откакто и двамата изпълняват на екстремните спортни събития X Games Norway през 2017 г.

Вдъхновена от Rihanna, Beyoncé и Britney Spears, Julie Bergan за първи път привлича вниманието като тийнейджър. Първият й сингъл, с който го прави е ‘Arigato’. Оглавявайки класациите в Норвегия и достигайки №5 в Швеция, резултатът е наградата Breakthrough Artist of the Year от норвежката асоциация за авторство на песни NOPA и Spellemann (норвежки еквивалент на Grammy / BRIT награди) номинация за Song of the Year.

През 2018, Julie се включва в глобалния хит на Alan Walker -  ‘Ignite’. Завръщайки се на №1 в Новегия, с този успех тя изпълнява по целия свят, от годишния музикален и арт фестивал Coachella до музикалния фестивал EDC в Япония. Тя надгражда това с двойно платинения дебютен албум ‘Turn On The Lights’ през 2018 г., двойно платинения сингъл ‘STFU’, който печели Song of the Year на наградите на радио NRJ и краткия албум ‘Hard Feelings: Ventricle 1’ през втората половина на 2019 г. ‘Kiss Somebody’ ще бъде включена във втората част на ЕР-то, което се очаква в близкото бъдеще. 

Амбициите на Julie за новата година са да продължава да се мотивира като артист, автор на песни и изпълнител и да продължи да гради фен база в чужбина. Тя бе особено вдъхновена от предишните си предавания като гост на поп иконите Justin Bieber и Dua Lipa.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.