Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"Топ Гън: Маверик" е най-касовия филм за 2022 година
29 Декември 2022
Лентата събра 1,489 млрд. долара в световен мащаб
Най-големият боксофис за тази година е "Топ Гън: Маверик" с 1,489 млрд. долара. Приетото от критиката наследствено продължение на класиката на Тони Скот от 1986 г. накара света отново да влезе в опасната зона, предава БГНЕС.

Успехът му може да се отдаде на няколко фактора: фактът, че Том Круз е последният от старата школа на Холивуд и все още е боксофис виагра; че закъснялото продължение се римуваше с любопитните зрители, жадни да видят още веднъж на екран любим герой; или просто защото публиката жадува за добър старомоден екшън филм.

На каквото и да се дължи огромният касов успех на "Маверик", филмът изглежда е намерил отклик както сред зрителите, така и сред критиците. Филмът дори изпревари "Mission: Impossible - Fallout (2018), за да се превърне в най-касовия филм на Том Круз за всички времена в световния боксофис.

Режисьорът Джоузеф Косински, който преди това е работил с Том Круз по много по-добрия, отколкото си спомняте, филм "Oblivion" от 2013 г., превръща "Маверик" в искрена драма и вълнуващо пътуване, което признава, че времената са се променили. Той милостиво избягва (в по-голямата си част) наглото настроение на оригинала, свързано с набирането на нови членове на армията, и го заменя с определен траурен стил, който представя един свят, който може да е на ръба да направи пилотите (в този случай) без значение.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.