Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
42 страни участват в Евровизия 2018
8 Ноември 2017
Финалите на конкурса ще са в столицата на Португалия Лисабон
Представители на 42 страни ще вземат участие в песенния конкурс "Евровизия 2018", който ще се състои в столицата на Португалия Лисабон, съобщават организаторите на надпреварата, цитирани от „Дарик".

Беше оповестено и новото мото на проявата "Всички на борда!", като всички са поканени на празника на Европа и на музиката. Организаторите отбелязват и завръщането на Русия в конкурса, след като тази година тя не участва в него.

В списъка на 63-тото издание на популярното телевизионно шоу ще има представители на: Албания, Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Беларус, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Грузия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Латвия, Литва, Малта, Молдова, Черна гора, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Сан Марино, Сърбия, Словения, Швеция, Швейцария, Украйна, Франция, Германия, Италия, Португалия, Испания и Великобритания.

Португалия получи правото да бъде домакин на конкурса "Евровизия 2018" след победата на конкурса в Киев тази година на португалския представител Салвадор Собрал с песента "Amar pelos dois". Догодина полуфиналите на конкурса ще се проведат на 8 и 10 май, а финалът - на 12 май.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.