Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Bruno Mars оглавява Billboard Hot R&B с “That’s What I Like”
28 Февруари 2017
Песента се изкачи от 5 до 1 място в класацията след енергичното изпълнение на Bruno на церемонията по връчването на 59 награди Grammy
Bruno Mars оглавява Billboard Hot R&B за пръв път след като “That’s What I Like” се изкачи от 5 до 1 място в класацията след енергичното изпълнение на Bruno на церемонията по връчването на 59 награди Grammy, които бяха излъчени по CBS на 12 февруари.
Слушането на новото му парче се увеличи с 59% и достигна до 12,4 милиона за седмицата до 16 февруари в Щатите (по данни на Nielsen Music), а дигиталните продажби скочиха с 308% (до 85 хиляди продадени копия). Песента има 43 милиона радио слушатели, което е 22% повече от предишната седмица (родният му град Хонолулу води с най-много ротации – 125 за периода 13-19 февруари). Bruno Mars е на върха и на Billboard Artist 100, където премина от 4 на 1 позиция. 

Ретро R&B сингъла от последния му албум “24K Magic” e първата му песен, оглавила Billboard Hot R&B (класацията обединява преслушвания, продажби и ротация) и покорява върха след като през декември заглавното парче от албума му достигна до 2 позиция. Записът, който е първият му албум, подходящ за формата на класацията, дебютира на 1 място в R&B Albums (на 10 декември), което даде възможност и на осемте парчета от него да влязат в 5-годишната класация Hot R&B Songs.

Продажбите и слушането на “24K Magic” също се увеличават. Албумът се премести от 4 на 1 място в класацията Top R&B/Hip-Hop Albums, завръщайки се на върха за осма седмица след като дебютира на него, със 108% ръст. В класацията Billboard 200, записът е на 2 позиция.

 “That’s What I Like” е 14 сингъл на Mars, влязъл в топ 10 на Billboard Hot 100, скачайки от 37 на 7 позиция. В Hot R&B/Hip-Hop Songs песента се изкачва от 14 до 3 място.

Bruno Mars изпълни песента "Let's Go Crazy" на Prince and the Revolution по време на трибют към починалия музикант на церемонията по връчването на наградите Grammy. Това вдигна продажбите на оригиналната песен с 338%, връщайки я в класацията R&B Digital Song Sales (където песента се задържа 4 седмици след смъртта на Prince в края на април 2016) на 23 място.

Изпълнението съвпадна с пускането на каталога на Prince през Warner Bros. Records във всички стрийминг платформи за пръв път. Седмичните преслушвания на "Let's Go Crazy" скочиха до 984 хиляди (67% от които през Spotify).


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.