Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-успешната компилация от балади се завръща
21 Декември 2016
Това е компилация за всички почитатели на качествената и неостаряваща музика, носещи в себе си лиричността на вечните рок балади
“Greatest Rock Ballads 4” е най-новата четвърта част от поредицата The Greatest Rock Ballads – една от най-успешните и продавани поредици за балади в България. Това е компилация за всички почитатели на качествената и неостаряваща музика, носещи в себе си лиричността на вечните рок балади. В тази част отново влизат само невероятни изпълнители, записали абсолютни хитови балади, между които “The Sound Of Silence” на Disturbed, “It Must Have Been Love” на Roxette, “If You Leave Me Now” на Chicago, “Soldier Of Fortune” на Opeth, “You Are So Beautiful” на Joe Cocker, “Private Dancer” на Tina Turner и още много любими изпълнения. Събрала звука на десетилетия, “Greatest Rock Ballads 4” е специално за всеки любител на музиката, който иска да се наслади на класически артисти и актуални групи.
Компилацията, събираща в себе си 14 песни, ще ви отведе на динамично пътешествие през различните страни на рока. Пригответе се за разтърсващо преживяване с любими балади от Disturbed, Opeth и The Darkness и за невероятните мелодии на Marillion, Spandau Ballet, Tina Turner, които и до днес продължават да звучат неповторимо.
Първата песен от компилацията е безсмъртната “The Sound Of Silence” на Simon & Garfunkel, но с нов аранжимент. Музикантите от Disturbed вдъхват съвсем различен живот на песента. Невероятният кавър оглави класацията Mainstream Rock Songs на Billboard седем седмици след като се появи в нея. Пиано акордите и вокалите на David Draiman показват нов прочит на песента, който ще ви остави запленени.
След нея идва ред на “How You Remind Me” – една от най-емблематичните песни на Nickelback. Музикантите пробиха през 2001 г. именно с нея и точно тя ги постави на световната рок карта, превръщайки ги в една от най-успешните съвременни рок групи.
“It Must Have Been Love” на Roxette наскоро отпразнува 25-годишнина от издаването си. Страхотната балада, включена във филма “Pretty Woman”, почти незабавно се изстрелва в топ 10 на Billboard. Към днешна дата “It Must Have Been Love” е една от най-класическите и разпознаваеми песни на Roxette, която се превръща в тяхна запазена марка и неизменно изпълнявана на всеки един от концертите на шведското супер успешно дуо.
Spandau Ballet  са другата приятна изненада в класическата рок компилация. Те изгряват на сцената през ранните години на 80-те и започват нова ера, в която доминират визуалните елементи, а техният механичен и стилизиран звук се ражда на дансингите в West End. Песента им “True”е въртяна над 4 милиона пъти в Северна Америка и тя ги превръща в световен фактор, с който всеки меломан е запознат!
През годините “Soldier Of Fortune” се е превърнала в най-известната песен, написана от David Coverdale и Ritchie Blackmore. В компилацията е включена изключителната версията на Opeth, която влиза в специалното издание на “Ghost Reveries” от 2006, а през март 2007 излиза като самостоятелен сингъл. Roadrunner Records я поставят сред тринайсетте най-добри кавъра, които Opeth са правили. Групата остава близо до оригинала, а прекрасният глас на Mikael Åkerfeldt  добавя сантиментално и дълбоко звучене, характерно за изпълненията на прогресив титаните.
През 1988 феновете на тежката музика чуват “Heart Of Steel” на Manowar. Песента, част от петия им студиен албум “Kings Of Metal”, го прави най-продаваният запис на групата! Величественото звучене на “Heart Of Steel” добавя към компилацията едновременно мощ и лиричност.
Финалът е силен и запомнящ се с безсмъртната класика на The Animals “The House Of The Rising Sun”. Излязла през далечната 1964, песента се изкачва до върха на UK Pop Singles Chart и оглавява US Pop Singles Chart два месеца по-късно, където прекарва три седмици. Песента става първата британска песен на тази позиция, освен синглите на Beatles. Според много музикални критици, фолк елементите в песента я правят революционна, променяща звученето на модерната музика. Песента е на 122 място в класацията на Rolling Stone 500 Greatest Songs Of All Time, a през 2005 Channel 5 я поставя на 4 място в най-обичаните песни в Обединеното кралство.
Освен тези изключителни песни, в компилацията влизат и величия като The Darkness, Marillion с изключително красивата си песен “Kayleigh”, превърнала се любовен химн на няколко поколения, Joe Cocker с емблематичната “You Are So Beautiful”, Tina Turner, както и Chicago, The Hollies и неповторимите ZZ Top. Насладете се на богатата палитра от музикални шедьоври!


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.