Факти, Анализи, Коментари
   30 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лечение на кариес с лазери демонстрират в Пловдив
2 Април 2014
Демонстрация на живо за лечение на зъбен кариес при деца с помощта на лазер ще направят специалисти във Факултета по дентална медицина към Медицинския университет в Пловдив
Демонстрация на живо за лечение на зъбен кариес при деца с помощта на лазер ще направят специалисти във Факултета по дентална медицина към Медицинския университет в Пловдив. Той е един от малкото клинични центрове в Европа, сертифициран за обучение и работа с дентални лазери. Уникалната апаратура, с която разполага Факултета, включва почти всички видове лазери, подходящи за лечение на различни заболявания на зъбите и устната кухина.
Лекции, курсове и клинични демонстрации ще бъдат част от юбилейното пето издание на Денталната Лазерна Академия, която ще се проведе във ФДМ-Пловдив от 3 до 5 април. Основната цел на този форум е да представи новостите от света на денталните лазерни технологии и тяхното клинично приложение.
„Възможността български зъболекари да бъдат обучени теоретично и практически от световни имена в тази модерна и бързоразвиваща се област е уникалната полза от Академията.”, заяви деканът на Факултета по дентална медицина проф. д-р Георги Тодоров.
Все повече студенти започват да се интересуват от Лазерната дентална медицина. Тя не е залегнала в задължителната им програма, но през факултативен курс на обучение във Факултета в Пловдив само през 2013 година са преминали 53 бъдещи зъболекари.
„Лечението с лазери става все по-търсено и от пациентите, защото се различава от традиционните методи по това, че е минимално травматично, без болка в повечето случаи, а възстановяването е в много кратки срокове.”, обобщи доц. д-р Георги Томов от Факултета по дентална медицина към МУ-Пловдив.
За участниците в тазгодишното издание на лазерната Академия са подготвени лекции на различни важни теми. Гост-лектори ще бъдат водещи преподаватели от Световната федерация по лазерна дентална медицина, а също така и изтъкнати български специалисти. Сред тях са проф. Н. Гутхнехт от Германия, проф. Й. Арнабат от Испания и професорите С. Намур и Р. де Мур от Белгия. 


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.