Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Злоупотребата с алкохол води до безсъние
29 Юли 2013
Симптомите на безсъние включват трудно заспиване или продължително будуване, събуждане прекалено рано и усещане за неотпочиналост сутринта

Хората, които често надигат чашката, е по-вероятно да имат проблеми със съня си, сочат резултатите от изследване, предаде БТА.

Сара Кенъм от института за обществено здраве "Блумбърг" към университета "Джонс Хопкинс" в Балтимор и колегите й са анализирали данни за близо 5000 души на възраст 55 и повече години.

За гуляйджиите - хората, които консумират алкохол повече от два дни седмично, вероятността е по-голяма да имат симптоми на безсъние, увери Кенъм. Симптомите на безсъние включват трудно заспиване или продължително будуване, събуждане прекалено рано и усещане за неотпочиналост сутринта.

Тя поясни, че въз основа на резултатите от изследването не може да се заключи, че гуляйджийството предизвиква безсъние, но все пак големите консуматори на алкохол могат да имат проблеми със съня си.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.