Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Внимавайте с червените меса
14 Март 2012
Редовната консумация на голямо количество от така наречените червени меса може да съкрати човешкия живот, предпреждават учени
Редовната консумация на голямо количество от така наречените червени меса може да съкрати човешкия живот. Това сочи изследване на Медицинския институт към университета Харвард, цитирано от БиБиСи. Под червени меса се имат предвид свинското, телешкото, агнешкото и говеждото. 

Изследването обхванало над 120 хиляди души и показало, че червеното месо води до повишен риск от смърт от ракови заболявания и сърдечни проблеми. Замяната на червеното месо с риба, пилешко или ядки помага за намаляване на здравните рискове, обясняват авторите на проучването.
И обработеното, и необработеното червено месо носеха по-висок риск от преждевременна смърт. Но при обработеното месо той определено беше по-висок, обясни доктор Уолтър Уилит. 

За "обработено" лекарите смятат месо, което е било подложено на обработка за по-продължително съхранение, в това число опушване, осоляване или добавяне на химикали като натриев нитрит.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.