Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Червеното вино предпазва от мозъчен инсулт
25 Април 2010
Съдържащия се в семките и люспите на червеното грозде resveratrol увеличава нивото на защитен ензим

Освен, че удължава живота и помага за справяне с вредните ефекти на нездравословното хранене, “чудодейна съставка” на виното, може да предпази мозъка от инсулт, съобщава британският Daily Mail.

Изследването е направено в училището по медицина в Балтимор “Джон Хопкинс” и показва, че съдържащия се в семките и люспите на червеното грозде resveratrol увеличава нивото на защитен ензим, наречен heme oxygenase.

Учените направили редица изследвания върху опитни мишки. Оказало се, че мишките, които предварително изяли люспи от червено грозде, имали по-малки увреждания на мозъка, в сравнение с “трезвите“ гризачи.

Един от участниците в изследването д-р Силван Доре смята, че дори малки количества от resveratrol, който се съдържа също в малините, боровинките и фъстъците, може да има защитен ефект върху мозъка.

Според експертите алкохолът помага при един вид инсулт, но в същото време може да повиши риска от друг. Ето защо, те препоръчват умерената му консумация.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

%
26 Apr, 2010 | 11:49

Емил А., вземи си хапчетата и духа и отивай в гората и остави материалния компютър, на който пишеш глупости в материалния свят!

Емил А.
26 Apr, 2010 | 01:45

Червеното вино, а също и всеки друг алкохол, са толкова полезни и толкова предпазват от инсулт, колкото е истина съждението:
"Ако изпиете 5 грама цианкалий ще живеете милион години!".
Освен това изпробването на човешки лекарства върху животни е
пълна глупост, защото тези два рода същества са съвършено различни.
Поради тази причина е голяма опашата лъжа, че ако едно лекарство
действа по определен начин на животно, то ще действа по същия
начин и на човек.
Човекът се състои от физическо тяло, етерно тяло (наричано още жизнено тяло, живот), астрално тяло (или душа) и Дух, докато животното се състои само от физическо тяло, етерно тяло и астрално тяло. Всъщност, човекът това е Дух, и той се преражда. Животното не се преражда. Физическото тяло, етерното тяло и астралното тяло са
само инструменти за еволюция на вечния Дух, на човека, и тези тела са различни при всяко негово въплъщение.
Духът или човекът живее в кръвта. Алкохолът също е Дух, spirit. Попаднал в кръвта този Дух (в т.ч. и чрез цигарите, наркотиците, отровите, неправилното хранене, преяждането и мн.др.) отравя кръвта, понижава съзнанието, ошеметява човека, т.е. потиска човешкия Дух, и използва човешките тела за свои цели. Така човекът не може пълноценно да еволюира и се разболява физически и/или душевно, и/или духовно. Този алкохолен Дух е инструмент на превишаващи човека духовни интелигентности, наричани Луцифер (Дявол, паднали Ангели) и Ариман (Сатана, паднали Архангели), които чрез него действат в човека.
Алкохолик е не този, който пие големи количества алкохол, а онзи, който пие често. Такъв човек духовно и морално деградира, а физиологически е болен.
Именно действието в човека на двамата рогати е една от най-важните причини за инсулта, инфаркта, хемороидите и разширените вени (които са една и съща болест на кръвоносните пътища, но на различни места), както и за много други болести.
Материалистичната наука изучава само материята, физическото тяло. Тя е скарана с Духа. А всичко във физическия свят е проява на духовни причини. Природни закони, природни сили, природни явления, природни процеси - това са проявления във физическия свят на някакви духовни същества, които същества са невидими за физическите ни очи. Материалистичната наука не изучава, не знае и не може да знае нищо за Духа, за човека, тя е само едно висше занаятчийство. Разбира се, няма нищо лошо, че материалистичната наука изучава само материята. Трагедията на материалистичната наука обаче е, че тя не може да знае нищо и за материята, защото не знае как Духът действа в нея!
Изсмуканите от пръстите хипотези и теории на корифеите на материалистичните науки са пълни глупости и абсолютна фантастика!
Поради своята академична деменция те си вярват на измислиците, но за голямо съжаление заблуждават и активно вредят на голяма част от другите хора. Те чакат човекът или Духът да излезе от тялото (т.е. "човекът да умре"), слагат тялото на масата за аутопсия и изучават "човека"! А думата "психе" на гръцки език означава душа. Психологията, психиатрията би трябвало да изучават и лекуват душата. В кой университет на материалистичната наука в света се изучава душата или астралното тяло? Те използват думата "душа" само абстрактно, без да влагат никакъв действителен смисъл в това понятие, без дори да вярват в нейното съществуване, но ви заливат с фантастика! И каква наглост, те даже лекуват човешката душа, дават съвети в социалния живот, важен фактор са в образованието и възпитанието..!




  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.