Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папа Франциск отслужи литургия в Раковски
6 Май 2019
В църквата го очакваха над 250 деца от католическите енории в цялата страна, които получиха първото си причастие
Папа Франциск, който е на апостолическо посещение у нас, днес посети католическата общност в Южна България. Стотици жители и гости на град Раковски го посрещнаха с радостни приветствия и възгласи. Преди влизането в храма „Пресвето сърце Исусово“ папа Франциск поздрави вярващите, а в църквата го очакваха над 250 деца от католическите енории в цялата страна, които получиха първото си причастие.

Дворът на храма е изпъстрен с десетки детски рисунки в чест на неговото посещение.

"Щастлив съм да поздравя децата, родителите и всички техни близки с първото причастие", каза в проповедта си папа Франциск, а думите му към присъстващите бяха: "Вие дойдохте от всички краища на тази земя на розите, за да участвате в празника. Сигурен съм, че никога не ще го забравите, да празнуваме, да ликуваме в името на Исус", призова децата папа Франциск и отправи към тях пожелание за живот, изпълнен с щастие и радост. Накара ги да повтарят след него: "Бог е нашият баща", "Исус е нашият брат", "Църквата е нашата майка и нашето семейство. Ние сме приятели, ние сме братя, а нашият закон е любовта". И още от призива му към децата:

"Нашият закон е любовта. Сега Исус ще дойде във всеки един от нас. Искайте днес от Исус за вашето семейство, за вашите родители, за вашите приятели"

Церемонията се наблюдава от стотици хора, събрали се пред храма. 


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.