Факти, Анализи, Коментари
   20 Юни 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Българската православна църква е номинирана за Нобелова награда
20 Януари 2017
Номинацията е внесена официално в Нобеловия комитет в началото на януари по инициатива на бившия здравен министър на Израел ген. д-р Ефраим Снех
Българската православна църква е номинирана за Нобелова награда за мир заради спасяването на 48 000 български евреи по време на Втората световна война. Това се казва в съобщение, публикувано на сайта на православната ни църква. В него се уточнява, че номинацията е внесена официално в Нобеловия комитет в началото на януари по инициатива на бившия здравен министър на Израел ген. д-р Ефраим Снех, от професора по право от университета в Хайфа Моше Кешет и от адвокат Моше Алони. Номинацията е подкрепена и с подписите на повече от 200 наследници на спасени български евреи.

Кои ще са тазгодишните лауреати на Нобеловата награда за мир ще стане ясно през октомври, уточняват от Синода и припомнят, че това е втора номинация за Българската православна църква за приза. Първата дойде през 2013 г. по повод 70-ата годишнина от спасяването на българските евреи.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.