Факти, Анализи, Коментари
   10 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
След появата на дебютния му албум, Theophilus London идва за първи път в България
30 Март 2012
Една от най-нашумелите фигури в света на урбанистичния рап и електро-попа в наши дни ще бъде в София на 30 май

Една от най-нашумелите фигури в света на урбанистичния рап и електро-попа в наши дни, продуцентът, автор и MC, феноменът Theophilus London идва за първи път в България на 30 май по покана на Reel Feel. Концертът ще се състои в клуб “Pork Pie” в Борисовата градина.

Той пристига в София с целия си бенд, за да ни покаже как един инди артист, се превръща в мейджър звезда, как рап и поп музиката могат да вървят ръка за ръка и какво е да си едновременно модна икона и музикално явление в днешни дни.
Роденият в Тринидад, но живеещ в Бруклин, Ню Йорк, MC Theophilus London издаде своя дебютен албум, “Timez Are Weird These Days”, през Warner Bros. Records.

Самият Theophilus споделя, че с този албум се опитва да представи същината на поп културата в днешни дни, която според него е наистина странна и необяснима. С ефектните си кавъри на парчетата на Tweets – “Oops”, Marvin Gaye – “I Want You” и Nat King Cole – “Calypso Blues”,  Theophilus London покори всички радиостанции по земното кълбо.
За London не съществуват музикални граници и с “Timez Are Weird These Days” той създава един стилово разнообразен албум, смесвайки различни жанрове в своето звучене и магнетични горещи теми в текстовете на песните.
Албумът е записан в Стокхолм, Ню Йорк и Лос Анджелис. За да постигне търсения от него звук, London работи върху албума с няколко различни  продуценти, сред които Ariel Rechstshaid (Foreign Born, MURS, Glasser), Jokke от The Teddybears, Dave Sitek от TV on the Radio и John Hill (Santigold), който стои зад парчето “Last Name London”.
Албумът “Timez Are Weird These Days” на Theophilus London ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на  Warner Music International.

Theophilius London започва кариерата си като МС в Бруклин още на 14 години и бързо усвоява техниката на рапиране, и започва да експериментира с различни мелодии и стилове. Това ясно се усеща в “The Charming Mixtape”, където парчетата са вдъхновени от икони като Notorius BIG, Prince и Rick James, а крайният резултат е рап с електро поп и винтидж елементи. Автентичен, талантът му веднага бе забелязан от гиганта Warner Bros, който издаде дебютния му албум Тimez Are Weird These Days миналата година.
Theophilus изгражда култов имидж, съчетавайки рап, електрофънк, инди и поп, преплитайки тези стилове по изключително оригинален начин. Да го чуеш на живо е все едно да попаднеш на ню-уейв парти, на което той рапира на микрофона парчета в стил Тhe Cure и New Order, примесвайки ги с  грува на Fela Kuti и James Brown.
Подобно на своя колега Kanye West, Theophilus се прочува и като модна икона. Начинът му на обличане и екстравагантният стайлинг, с който се появява на участия, му осигуряват допълнително слава, а печатни медии като NY Times, Vogue, Elle, Chicago Tribune, XXL Magazine, Wall Street Journal публикуват редица материали за младия изпълнител

Ето какво казват чуждестранните медии за него:

Theophilus London напомня много на Prince” – NPR Morning Edition

London е оригиналът. С лайв шоута, вдъхновени от Prince,  и прогресивен стил, който включва всичко от инди рок до електро, той винаги си остава чувствен и еклектичен” — AOL Spinner

"Theophilus London е един от изпълнителите, появявали се напоследък, които най-плавно смесват стиловете хип-хоп и соул” – LA Times

"Theophilus London не е просто рапър – той е обсебен от Morrissey текстописец, който на 22-годишна възраст вече е модна икона” – GQ


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.