Факти, Анализи, Коментари
   10 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Създателите на Body Awareness Method в аржентинското танго пристигат в България
28 Март 2012
На 5 април почитателите на танца могат да проследят демонстрация на Mario Ferraro и Marcela Trape

Аржентинската двойка Mario Ferraro и Marcela Trape пристигат у нас с поредица от семинари в София, Варна, Бургас и Пловдив. Създателите на Body Awareness Method  /метод за осъзнаване на движението, индивидуалните особености на тялото и тяхното използване/ идват по покана на Tango & Pepper Studio и ще преподават от 27 март до 10 април. На 5 април почитателите на танца могат да проследят демонстрация на Mario Ferraro и Marcela Trape по време на милонгата в Tango & Pepper Studio /ул.Граф Игнатиев 3, входът е под колоните на пл. Гарибалди/.

По време на семинарите Марио и Marcela търсят танца, чрез по-дълбоко разбиране на музикалната част. Така разработват визуален ефект, който ясно се определя като аржентинско танго. Основата на преподаването им е в съчетаването на баланса между  техниката на тангото и ефективното използване на тялото. Друг център на семинарите е даването на израз на особеностите на всеки студент, водещо към собствено приемане на физическите и емоционални дадености и тяхното използване.  Начинът на комуникация на Марио и Марсела по време на уроците се характеризира с простота и прецизност, спомагащи за бързо разбиране за участващите.

Повече информация за Марио и Марсела и техния BODY AWARENESS METHOD:

За Mario Ferraro & Marcela Trape:

Марио и Марсела са двойка от 2007 година. До момента гостували със свои семинари в Швейцария, Германия, Чехия, България, Румъния и Франция. В Буенос Айрес  имат собствено училище, където преподават аржентинско танго чрез Метода на осъзнаване на тялото, балет и съвременен танц.

През 2010 г. Марио и Марсела са избрани от правителството на Аржентина /Отдел култура, музика и танц/ като учители и посланици на аржентинското танго. Като посланици изнасят семинари и участват в събития за аржентинското танго в различни градове.

Интересното в двойката е различният път на изследване на танца, който те имат преди да се срещнат. Специалността на Марио е танго, техника и музикалност, докато Марсела изучава в дълбочина организацията на тялото и движението. Това разнообразие дава на общия им педагогически подход  и танц забележително богатство и цялост.
Техният стил на танцуване може да се определи като танго с традиционна структура, но с елементи от т.нар. Tango Nuevo и импровизация.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.