Факти, Анализи, Коментари
   10 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
На 14-ти април Red Hot Chili Peppers ще влязат официално и завинаги в историята на рока
21 Март 2012
Култовата група Red Hot Chili Peppers получи най-голямото признание за рок музиканти, а именно честта да влезе в Залата на славата на рокендрола

Култовата група Red Hot Chili Peppers получи най-голямото признание за рок музиканти, а именно честта да влезе в Залата на славата на рокендрола. Тази година официалното събитие по връчване на отличието ще се проведе на 14-ти април, като едва за трети път в 26-годишната история на Залата на славата това ще се случи в Кливланд.

Стана ясно, че човекът, който ще въведе Red Hot Chili Peppers в Залата на славата, ще бъде актьорът и комедиант Chris Rock! Всяка група или изпълнител ще има свой собствен водещ, който ще обяви официално събитието, маркиращо върховата точка в кариерата на дадените рок музиканти. Например през 2009-та година Flea от Red Hot Chili Peppers беше удостоен с честта да представи влизането на Metallica в Залата на славата. Пълният списък на изпълнителите, които ще станат част от изключителното събитие на 14-ти април 2012-та година може да видите ТУК

На интернет страницата на “Rock&Roll Hall Of Fame” описанието за Red Hot Chili Peppers започва така:

„Red Hot Chili Peppers се сформират в града на греха и блясъка в САЩ – Холивуд (Калифорния) – през 1983-та година и са една от най-дивите, успешни и влиятелни банди в рока през последния четвърт век. Певецът Anthony Kiedis, басистът Michael Balzary (Flea), китаристът Hillel Slovak и барабанистът Jack Irons са приятели от гимназията и комбинират страстта си към Jimi Hendrix, R&B музиката от 70-те и хардкор пънка с изявената си жизненост и локалната скейтборд култура, като мигновено стават известни с техните скандални (и често полу-голи) концерти и възпламеняваща музика на живо. След смъртта на Slovak през 1988-ма и някои други промени в групата, Red Hot Chili Peppers се събират с изключително талантливия китарист John Frusciante и барабаниста Chad Smith, като правят своя голям пробив през 1991-ва година с албума “BloodSugarSexMagik”, който е мултиплатинен фюжън от метъл и рап и представлява основата за прокарване на модерната стрийт култура и музика сред поколението на Nirvana.”

Последният албум на Red Hot Chili Peppers и първият с новия китарист Josh Klinghoffer на мястото на Frusciante е “I’m With You”. Записът дебютира миналото лято под #1 в 18 държави, включително във Великобритания, а в САЩ и Канада достигна #2. На 1-ви септември тази година Red Hot Chili Peppers идват в България за концерт, на който ще представят, както песни от новия си албум, така и част от култовите си хитове, заради които получават и мястото си в Залата на славата на рокендрола. 

Албумът “I’m With You” на Red Hot Chili Peppers е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.