Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нова гореща вълна залива северното полукълбо
17 Юли 2023
Температурата в Русе достигна 40,5 градуса
В Русе бе отчетен температурен рекорд за днес, като термометрите отчетоха 40,5 градуса. Цялата седмица у нас се очаква да бъде горещо с температури до и над 40 градуса. 

От днес в цялото северното полукълбо започва нова седмица на горещини, като в Европа се очаква температурите да надхвърлят 40 градуса в Италия, Испания предупреждава за гореща вълна. В началото на седмицата на италианския остров Сардиния се очакват температури до 48 градуса. В Испания метеорологичната агенция издаде оранжев код, предупреждавайки за температури до 44 градуса в някои райони на полуострова. Предупредителни кодова за опасно време са обявени и за редица други страни в Европа.

Топлинният циклон над югозападната част на САЩ доведе до предупреждения за екстремни горещини в цялата страна. В 38 града очакват температурни рекорди. В Лас Вегас е възможно да бъдат достигнати 47,2 градуса по Целзий. В същото време на места бушуват пожари. Стотици огнеборци работят на терен.

Китайските метеорологични служби издадоха няколко предупреждения, като прогнозираха температури до 45 градуса в някои части на страната. Вчера бе подобрен рекордна на страната като бе измерена температура от 52,2 градуса.

Япония издаде предупреждения за опасност от топлинен удар за десетки милиони свои жители, живеещи в 20 от 47-те префектури. Страната се бори и с проливните дъждове, които отнеха живота на най-малко осем души.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.