Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Руски ракети удариха центъра на град Краматорск
28 Юни 2023
Убити са четирима души, много други са ранени
Руски ракети са ударили центъра на град Краматорск в Източна Украйна. Убити са четирима души, много други са ранени, съобщиха украински официални лица. 

Ресторант и търговска зона са били ударени снощи при руски удар срещу Краматорск, който се намира на 30 км от фронтовата линия при Бахмут. Ракетата е паднала около 19.30 часа местно време, когато там са се намирали над 80 души. Съобщава се, че 17-годишно момиче е сред убитите при атаката. Възможно е хора да са блокирани под развалините, в ход е спасителна операция. В епицентъра на експлозията е имало и жилищни сгради, казаха властите. Социалните медии и кадри от дрон от мястото показват значителни щети по сградите, някои от които са превърнати в развалини. Друга ракета е поразила близко село, разрушавайки няколко къщи.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вечерното си видеообръщение, че атаката е доказала на Украйна и света, че Русия заслужава „само поражение и трибунал, справедливи и законни съдилища за всички руски убийци и терористи“.

Белият дом осъди Русия за "бруталните й удари" по Украйна.

Междувременно Пентагонът обяви нов пакет от 500 милиона долара военна помощ за страната. Пакетът ще включва сухопътни транспортни средства, включително бойни машини "Брадли" и бронетранспортьори "Страйкър", както и боеприпаси за ракетни системи "Хаймарс".


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.