Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пак в Сърбия, пак стрелба, пак 8 жертви!
5 Май 2023
Полицията издирва извършителят - 21-годишен мъж. Късно снощи той е открил огън по група хора в училищен двор с автоматична пушка. Убити са 8 и ранени 14 човека.
В Сърбия тази нощ живота си са загубили 8 души при две стрелби, в две съседни села, предават местни медии. Инцидентите са станали около 23 часа местно време на около 60 километра южно от столицата Белград, като се съобщава за най-малко 13 ранени. Сред тях е и 21-годишен полицай, заедно със сестра му.

Новите инциденти стават часове преди началото на тридневния траур в памет на загиналите при стрелбата от сряда в училище в Белград осем деца и охранител.

Полицията издирва извършителят - 21-годишен мъж. Късно снощи той е открил огън по група хора в училищен двор с автоматична пушка в село Дубона, община Младеновац. А после мъжът е отпътувал с колата си за съседните села Мали Орашие и Шепшин, където също е стрелял.

Като "терористичен акт" определи случилото се министърът на вътрешните работи на Сърбия Братислав Гашич.

По-късно бе съобщено, че полицията е арестувала заподозреният мъж за убийството на 8 души и раняването на 14 други, предаде АФП, позовавайки се на сръбската държавна телевизия.

"РТС научи, че убиецът е арестуван близо до Крагуевац", обяви държавният телевизионен канал, визирайки града в централна Сърбия.

Агенция Танюг информира ,че полицейската операция продължава и се издирва и негов съучастник. Медиите в страната съобщават и за няколко други инцидента с оръжие, при които има ранени.
Според сръбски медии задържаният се казва Урош Блажич, роден 2002 г.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.