Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
България предаде на американския съд шефа на правния отдел на OneCoin
22 Март 2023
Ирина Дилкинска е обвинена в създаването на фиктивни дружества с цел изпиране на пари, принадлежащи на "криптокралицата" Ружа Игнатова
Българката Ирина Дилкинска е екстрадирана в САЩ и ѝ е повдигнато обвинение във връзка с криптоизмамата OneCoin, съобщи американското министерство на правосъдието, цитирано от БТА.

В съобщение на министерството се посочва, че тя е била екстрадирана на 20 март и ще се яви пред американски съдия.

Работила е като ръководител на правния отдел на OneCoin. В обвинението срещу нея се твърди, че тя е помогнала за създаването на фиктивни дружества с цел изпиране на пари и запазване на имущество, принадлежащо на "криптокралицата" Ружа Игнатова.

Освен това се твърди, че обвиняемата е помогнала на адвоката и съучастник в схемата с OneCoin Марк Скот да изпере средства в размер на 400 милиона долара. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго замесено лице за ареста.

Обвинението е в заговор за извършване на измама и в заговор за пране на пари. Всяко от двете обвинения може да доведе до максимална присъда от 20 години затвор.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.