Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нападение в детска градина в Китай
12 Ноември 2019
Трима учители и 51 деца са приети в болница
Над 50 души, повечето деца, пострадаха, след като мъж нахлу в детска градина и в Югозападен Китай и ги напръска с корозивна течност, предаде АФП, позовавайки се на местните власти. 

Заподозреният - 23-годишен мъж с фамилия Кун, влязъл в детското учебно заведение, като изкачил стената му, преди да започне да пръска жертвите с натриев хидроксид в град Кайюан, провинция Юнан.

Инцидентът станал в понеделник следобед, съобщиха властите.

Трима учители и 51 деца са приети в болница за лечение.

Полицията е задържала Кун по-малко от час след атаката. Смята се, че той страдал от умствено разстройство заради развод на родителите му, когато бил дете.

Насилието срещу ученици не е необичайно в Китай, който е свидетел на на смъртоносни инциденти през последните години, обикновено с използване на ножове.

През април 2018 г. 28-годишен мъж уби двете ученици, които се връщали вкъщи, в една от най-смъртоносните атаки през последните години.

Нападателят, който бил тормозен в същото училище в провинция Шанси, когато бил дете, бе екзекутиран през септември миналата година. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.