Факти, Анализи, Коментари
   27 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Убиха лидерът на Ислямска държава
28 Октомври 2019
Американските военни са извършили специалната операция, целяща ликвидирането на Багдади
Багдади е бил убит след операция на американските специални части, която е била одобрена от Доналд Тръмп седмица по-рано. Американските военни са извършили специалната операция, целяща ликвидирането на Багдади, гласи съобщение на Newsweek.

Високопоставен служител на Пентагона и служител на армията на САЩ заяви пред Newsweek, че Багдади е била цел на строго секретна операция в сирийската провинция Идлиб.

Служителят на американската армия заяви, че Багдади е убит по време на нападението. Източникът на Пентагона добави, че ведомството има “голяма увереност”, че основната мишена, убита по време на нападението, е Багдади, но че се провежда по-нататъшна проверка.

Провинция Идлиб понастоящем е контролирана от сирийските ислямистки милиции.

Операцията е била разрешена след като Съвместното командване за специални операции е получило важна „разузнавателна информация”, тъй като целевото местоположение е било под наблюдение от известно време, се казва в съобщението./БГНЕС


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.