Факти, Анализи, Коментари
   30 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Голяма трагедия в Тайван
3 Октомври 2019
Мост се срути, като загиналите за момента са двама, а 12 други са пострадали
Мост се срути в североизточен Тайван, като загиналите са двама, а 12 други са пострадали. Нараняванията са вследствие на падането му върху риболовни лодки и бензинов танкер, акостирали под него, съобщава КРОСС.

Драматични изображения показаха момента, в който 140-метровият мост с една арка се срутва в Нанфангао, на източния бряг на Тайван, с малко рибарско пристанище.

На изображенията пътят пропада върху поне три рибарски лодки отдолу, последвани от бензиновият танкер. По-късно танкерът избухва в пламъци, изпращайки гъст черен дим във въздуха.

Местни служители на пожарната казаха, че водачът на бензиновия танкер е сред отведените в болница. Президентът Цай Инуън заяви, че е започнала спасителна операция за издирване на още ранени или изчезнали хора.

Хеликоптер на военновъздушните сили, риболовни кораби и повече от 60 военнослужещи, включително водолази, претърсваха за възможни жертви
Смята се, че 6 души са хванати в капан на една от лодките, съобщи Националната противопожарна агенция.Сред хоспитализираните има филипинци и индонезийци. Хора от двете страни редовно обслужват регистрирани в Тайван лодки.

Мостът е туристическа атракция. Той е открит през 1998 г. и е построен, за да замени по-нисък мост, който не позволявал на големи риболовни кораби да преминават отдолу.

Според компанията, проектирала високият 18 метра мост, „MAA Consultant“, това е единственият мост с една арка в Тайван, поддържан от кабели и вторият едноарков мост с кабели в света.

В понеделник вечер Тайван беше поразен от тайфун, донесъл силни дъждове и ветрове на части от източния бряг. Но по времето на срутването на моста времето е било хубаво.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.