Факти, Анализи, Коментари
   30 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът на Сирия Башар Асад подписа указ за всеобща амнистия
15 Септември 2019
Смъртното наказание се заменя с доживотен тежък труд, а вместо доживотен затвор осъдените ще излежат 20 години
Президентът на Сирия Башар Асад подписа указ за всеобщата амнистия в страната за престъпления, извършени преди 14 септември тази година, по-специално смъртното наказание ще бъде заменено с тежък труд, съобщи пресслужбата на сирийския лидер в неделя, цитирана от РИА Новости.

Според указ, публикуван от сирийската агенция SANA, общата амнистия обхваща престъпления, извършени преди 14 септември 2019 г., а в някои случаи предвижда смекчаване на наказанието. Например „смъртното наказание се заменя с доживотен тежък труд", гласи една от разпоредбите на указа. Съответно, вместо доживотен тежък труд, тези, които попадат под амнистията, ще бъдат полагат тежък труд в продължение на 20 години, а вместо доживотен затвор осъдените ще излежат 20 години.

Също така, според постановлението, смъртно болните осъдени, които са достигнали 75-годишна възраст към момента на подписване на постановлението, са напълно освободени от всяко наказание.

Конкретни случаи ще бъдат разгледани от специално сформирани комисии. Отбелязва се, че амнистията ще засегне онези, които са избягали от правосъдието, само ако доброволно се предадат на властите в рамките на максимум три месеца от датата на публикуване на постановлението.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
18 Sep, 2019 | 20:50

Какъв душещипателен късмет за Европа, и нас де, - сега милионите ще се връщат! Само че Бойко и ГЕРБ няма да допуснат това изтичане на мозъци и пе№иси де. Все пак демокрацията е по важна от султанска амнистия.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.