Факти, Анализи, Коментари
   28 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съдът потвърди ефективната присъда на бившия македонски премиер Никола Груевски
5 Октомври 2018
Груевски е осъден за злоупотреба с влияние при покупката на луксозен автомобил за бившия помощник министър на вътрешните работи Гьоко Поповски
Апелативният съд в Скопие потвърди окончателно присъдата от две години затвор за бившия македонски премиер Никола Груевски.

Груевски е осъден за злоупотреба с влияние при покупката на луксозен автомобил за бившия помощник министър на вътрешните работи Гьоко Поповски.

Апелативният съд уважи жалбата на Поповски и намали неговото наказание от 6,5 на 4,5 години затвор.

Прокурорът Гаврило Бубевски заяви пред АФП, че Груевски има две седмици да се предаде за изтърпяване на наказанието.

„Това може да стане днес или утре или в рамките на 15 дни“, заяви той.

Груевски коментира решението на съда, като каза, че става дума за „класическо политическо преследване“. Той посочи, че още не е получил решението и че ще използва всички правни възможности, с които разполага.

Запитан дали може да се очаква да гласува в парламента, за да се спаси но някакъв начин от затвора, Груевски каза, че няма да подкрепи промените в конституцията, предаде агенция МИА.

Промени в конституцията са необходими, за да влезе в сила договорът с Гърция за промяна в името на Република Македония, което ще отвори пътя за членството на страната в НАТО и ЕС.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.