Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сръбската армия в пълна бойна готовност заради инцидент в Косово
29 Септември 2018
Около 60 членове на Косовските специални части са били разположени в непосредствена близост до язовира и изкуственото езеро Газивода, където са влезли са вързали сърби
Сръбският президент Александър Вучич разпореди армията на страната да бъде поставена в пълна бойна готовност, съобщиха източници, близки до кабинета на държаният глава, който е и върховен главнокомандващ на армията. Заповедта е била сведена и до знанието на началника на Генералния щаб. 

По-рано бе съобщено, че около 60 членове на Косовските специални части са били разположени в непосредствена близост до язовира и изкуственото езеро Газивода. Косовските военни са влезли и в Центъра за развитие на екологията и спорта, намиращ се в непосредствена близост до водноелектрическата централа. 

Главният говорител на КФОР Винченцо Грасо заяви, че мироопазващите сили нямат информация, че косовски военни са навлезли в северната част на Косово близо до водноелектрическата централа "Газивода". Той подчерта, че информацията се проверява и че ситуацията се наблюдава. /БГНЕС


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.