Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бедни, бедни Сидеров...
8 Януари 2014
Атака пак се оля. Оля се свински, безподобно. За пореден път комбинацията самолет плюс алкохол въздейства на Волен Сидеров като червено на бик

Атака пак се оля. Оля се свински, безподобно. За пореден път комбинацията самолет плюс алкохол въздейства на Волен Сидеров като червено на бик. Той (заедно с неизменния си кортеж от Гаджева и придружаващите го фашизирани малоумници) влезе в сблъсък още в самолета с директорката на "Алианс франзес" във Варна и аташето от френското посолство по въпросите на сътрудничеството в областта на френския език Стефани Дюмортие, а сетне налетя в автобуса на варненското летище първо на Димитър Бахнев – който си позволил да го определи подобаващо – като простак, а сетне и на униформен полицай, който се е опитал да възпре неговите буйнства.

В резултат: Варненската прокуратура вече е завела разследване за престъпление от общ характер; ГЕРБ за пореден път поиска оставката на Сидеров като председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията, а френското посолство повече от настоятелно напомни, че по силата на Виенската конвенция българските власти са длъжни да вземат необходимите мерки за да не се допуска посегателство върху личността на дипломатически служители, както и върху тяхната свобода и достойнство.

Всичко това обаче някак си не повлия на Сидеров. Вместо извинения той заяви, че “скандалът е поръчка от най-високо политическо ниво” и че не смята да си дава имунитета – дори и главният прокурор да намери кураж да му го поиска (Сидеров недвусмислено го предупреди да внимава в картинката, защото щяло да има Видовден и за него). Вдигна глава и бодро отиде на митинг, където тази конспиративна варсия бе публично оповестена с екзалтирани крясъци и твърдения, че във Варна ги била посрещнала “една бандитска банда”, че скандалът бил атака от енергийната мафия – и че медиите били “хиени, продажници, лешояди, измекяри”. В добавка изпълни и намерението си да поиска оставката на местния областен управител Иван Великов, защото си бил позволил да върне старите имена на селища и местности, побългарени по време на възродителния процес – и го нарочи като организатор на активното мероприятие срещу светлата му личност. 

Как да разберем и как да понесем това поредно оливане? Най-лесно е с присмех: горкият Сидеров, за когото нуждата от психиатрична помощ става все по-насъщна. Има обаче и нещо наистина неразбираемо в неговото поведение, което дори менталните отклонения няма как да обяснят. А именно: поредното оливане дойде просто като по поръчка от досегашните му партньори в новата тройна коалиция. И преди всичко от БСП, чийто лидер Сергей Станишев изпитва определен политически дискомфорт от инцестното съжителство между социалисти и фашисти. Тъй де – нали все пак е шеф на ПЕС – някак си не върви временните му политически интереси да изваждат наяве общия корен между социализма и националсоциализма.

В началото на новата тройна безпътица Сидеров просто не можеше да сдържи радостта си като притежател на златния глас, който направи правителството на Орешарски възможно. “Аз ще бъда вашият кошмар” – каза той от трибуната на народното събрание – и тези думи се отнасяха както до ГЕРБ, така и до новото полу-мнозинство, конструирано с негова помощ.

Търпяха го – въпреки манталитета му на несистемен играч – търпяха го наистина твърде дълго. Буйнстваше само както той си знае, водеше шпицкоманди по софийските улици, атакуваше телевизии, свинстваше по брюкселските ресторанти и гуляеше по световните курорти, додето горките му побратими от БСП и ДПС се потяха над измъчения си бюджет.

Сега обаче идват европейски избори, чийто резултат е съдбовен за управляващите – и персонално за техния лидер Сергей Станишев. Те трябва да докажат, че имат необходимия за управлението им минимум от доверие, а Сергей Дмитриевич трябва да напусне благоприлично лидерския пост в централата на европейските социалисти – и да духне по допирателната я като еврокомисар, я като някакъв синекурен шеф в брюкселската администрация. За постигането на тази цел факторът Сидеров пречи – и трябва да бъде отстранен колкото се може по-бързо и по-ефективно.

И го направиха, разбира се. Първо БСП му дръпна от ръцете златния глас, като купи двама депутати от ГЕРБ – при това евтино, само срещу обещанието за чадър срещу евентуалния и инспириран навреме интерес на прокуратурата сдпрямо някои техни не дотам законни сделки. И второ – в медиите внезапно протече цял потоп от информация за неговите разгулни воаяжи по световните курорти – за което едва ли е виновна енергийната мафия. Не – просто на Волен в момента му спретват активно мероприятие, абсолютно аналогично по своя характер с тези, които навремето бяха спретнали  на Бойко Борисов с флашките на ваклото Яне.

Разликата е само в едно: понеже в сравнение с Бойко Борисов е не особено интелигентен и доста налуден, придворните на БСП психолози вероятно са преценили, че той ще реагира неадекватно на ненадейния срив и на разразилите се сякаш от нищото атаки – с безчинства, с наглост и с поркане – та да дано забрави поредното доказателство, че винаги е бил просто едно момче за всичко, на което по стечение на обстоятелствата са му дали за кратко да поиграе нечия чужда роля – например тази на истеричав подгласник, който да отвлича вниманието на хората от управленските безчинства на корупционерите.

Сега вече е излишен – и ще го ритнат, разбира се. Ще го ритнат, използвайки за целта собствените му бесове, породени от чувството му за малоценност и безпомощност. Ще го ритнат, за да се представят в благоприлична светлина пред електората си – а и защото неговият приемник, поредният политически трол на българския неокомунизъм, е вече налице – в лицето на дудука Бареков.

И какво да кажем за финал над този вече понамирисващ политически труп, комуто – благодарение на самозабравянето от мнимата власт – всичко човешко е вече чуждо? Какво друго, освен да перефразираме дядо Вазов: “Бедни, бедни Сидеров! Защо не си остана фотограф в литературния музей...”

Коментар на Едвин Сугарев


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

мира
07 Mar, 2014 | 16:55

стига сте му ръфали задника,агитирам да го изберем за мин.председател ,та да се оправи скапанията от новите обирачи

ядосан пенсионер
24 Feb, 2014 | 17:58

да му лижат подметките не са достойни ни депутати ,ни политици,трябва да му се кланят за ума му,недостойните на вурха,безочливи грабители,оставиха ни в глад ,мисерия с 150 лв пенсии,уж нормални,а те лапат наготово и пият кръвта ни

мудпи
11 Feb, 2014 | 02:09

Обърнете внимание върху факт, какъвто не е имало и през турско. От всичките участници в това шоу включително и тази некадърник Едвин Сугарев, единствен българин е Волен Сидеров - всички са евреи! Еврейка е и "французойката" защото няма какво друго да бъде, еврейски до човек са и правителствата дето четвърт век театрално се редуват, еврейски до човек е и парламента. При тази обстановка можете ли да си представите до каква степен правораздаването е еврейски гешефт!!! До 98%? Изключено! Евреите не могат да допуснат 2% пропуск!

Tomi
10 Jan, 2014 | 12:44

Едвин,Едвин защо не си остана беден поет около Кристал....

Бедни ми, бедни Еди,
09 Jan, 2014 | 11:46

Няма да го ритнат Болен, бъди рахат! Няма защото от такива като него винаги има нужда. Имаше нужда по времето на ГЕРБ, сега има нужда, ако трябва и при т. нар. Реформаторски блок пак ще си го кътка. Просто защото някой трябва да играе лошото момче, а Боленчо добре я играе тази роля. На народоелектората трябва постоянно да му е напомня: или избираш някоя от "правилните" партии, или идват "фашистите". Така се поддържа прословутото statu quo. По същите причини и тебе периодично те изваждат от нафталина и те пускат, я да гладуваш, я да плещиш и пишеш дивотии по медиите. Защото, ако не си ти, може да се появи някой по-умен и съответно - по-неконтролируем от тебе. А тогава какво ще стане със същото това statu quo? А бе тъй върви света...



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.