Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кална борба
2 Октомври 2013
Понастоящем българския парламент прилича на една кална кочина, в която свинарят ГЕРБ се бори с трите прасета БСП, ДПС и Атака

Парламентарните маньоври на ГЕРБ от последните дни предизвикаха голяма възбуда и възмущение в управляващите и присъдружните им медии и платени клакьори. Огън и жупел се хвърли върху ГЕРБ, които бяха обвинени, че проваляли парламентаризма в страната, че отвращавали хората от политиката, свеждайки я до обикновен тарикатлък и прочие. Др. Мая Манолова (сестра Галева) нарече ГЕРБ „селски футболен отбор“, който пречи на противниковия отбор да играе. Аз пък имам една политическа метафора за българския парламент и ситуацията, която смятам е далеч по – сполучлива. Понастоящем българския парламент прилича на една кална кочина, в която свинарят ГЕРБ се бори с трите прасета БСП, ДПС и Атака (да ме прощават невинните животинки, че ги сравнявам с тия). Не върви на свинаря да остави прасетата да бесуват и да му се качат на главата. От друга страна, борбата с прасетата има един сигурен и неизбежен резултат – свинарят ще се окаля от глава до пети.

Та така и с днешния български парламент, превърнат от прасетата във воняща и кална кочина. Кой нормален може да обвини ГЕРБ, че използват всякакви възможности, за да блокират работата му и да покажат още веднъж, че днешното управление е резултат на безсрамен политически инцест? За никакво потъпкване на парламентаризма не може да става дума тук. Това Народно събрание е нелегитимно. То е резултат от конституционен преврат и узурпиране на народния суверенитет. Нелегитимно е и правителството, излъчено от този Парламент не да обслужва гражданите, а тесен кръг задкулисни интереси. Ако някой се съмнява в това, нека си зададе въпроса кой номинира Пеевски.

Този Парламент час по-скоро трябва да си отиде, като един от най-срамните и позорни сговори в нашата история. Всяко действие на парламентарната или извънпарламентарната опозиция и на гражданите, което блокира работата му, е правилно и достойно, защото законите и решенията, които взима това Народно събрание, са вредни за страната; те водят до нищета и упадък. Ако в управляващата национал-социалистическа коалиция са си мислели, че ГЕРБ просто така ще се върнат в Парламента, ще им крепят кворума и ще станат удобен параван за техните мафиотски сделки, явно много са се лъгали. Правилната тактика оттук насетне е саботиране на работата при всяка възможност и внасяне на вот на недоверие на всеки 2 – 3 седмици. Поводи поне има бол.

В заключение искам да поздравя всички минали, настоящи и бъдещи свинари. У нас има достатъчно хора, които оценяваме нелеката и доста често неблагодарна работа да се борят в калта с трите прасета, пардон, с БСП, ДПС и Атака.

Коментар на Пламен Борисов


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

И. Иванов
02 Oct, 2013 | 18:59

ЗА ДА ИМАШ ДУМИ ТРЯБВА ДА ИМАШ УМ.

Judjuk
02 Oct, 2013 | 18:34

Това писание е връх на простащина. Нямам думи.

и.иванов
02 Oct, 2013 | 18:18

СВИНАРЯ ПО-СЕРИОЗНО ДА СЕ ЗАЕМЕ С ПРАСЕТАТА.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.