Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кога ли гневният народ ще рипне и ще фане за яйцата управниците-бабаити
8 Март 2012
Те даже и кокошите яйца направиха луксозна стока

Историята с цената на яйцата ескалира. Ако някой е очаквал, че намесата на правителствения пълномощник по жизненоважните за популацията ни въпроси по храните и яденето Мирослав Найденов ще реши проблема с ръста на цените, горчиво се е лъгал: самият Мирослав Найденов е проблемът. Тоя управник след всяко свое изказване предизвикваше космически растеж на цената на съответната стока, която той искаше с държавна намеса да коригира – или да повиши качеството и.

Все повече се убеждавам, че това поведение на г-н Министъра съвсем не се дължи на глупост; явно той несмущавано обслужва нечии корпоративни интереси, за което, без съмнение, прибира порядъчни комисионни. Мисля, че е време и Прокуратурата да се заинтересува кои са скритите мотиви, пораждащи така активната вредителска дейност на г-н Найденов в сферата, в която Вождът на нацията го е упълномощил да ръководи. След като лиши нацията от възможността да яде, примерно, прилично по качество сирене на достъпни цени, след като същото направи със саламите, кашкавала и какво ли не друго, сега той посегна и върху последната храна, която що-годе беше достъпна за изнемогващия български пенсионер: яйцата. Смятам, че тоя път това не бива да остане без последици. Време е въпросният господин да си иде, щото поразиите, които нанесе, са непоправими вече.

Наричат го “г-н Инфлаторът”, а някои политически сили го определиха като “основен проинфлационен фактор” в българската икономика. Дали той е най-основният проинфлационен фактор или такъв фактор е неговият Ментор Бойко Борисов обаче е един спорен въпрос, който сега-засега само подхвърлям. Нека икономистите помислят повече по него.

Оня ден министърът се ихвърли и каза, че с внос на полски яйца щял да свали цената. Снощи обаче чух, че полските яйца щели да бъдат по-скъпи и от нашите, а министърът-бабаит подви опашка и призна безсилието си да се справи. Той, прочее, там, където се намеси, нанася само поразии; само да си стоеше и нищо да не правеше, щеше да е стократно по-добре. Да, ама той иска да министерства, ето, всичко разваля и обърква. Време е да си иде. Да видим сега дали Бойко Борисов, за да защити провалилия се по всички линии министър, ще обвини за ръста на цените на яйцата “международното положение” и по-специално политиката на ЕС за щастливите кокошки, или ще има доблестта да махне вредния министър.

Подозирам обаче, тъй като Премиерът е неизчерпаем извор на глупости, че той и този път ще изобрети такава глупост, каквато и най-проницателните умове не са могли да предположат. Абе щастливо е да се живее у нас в тия времена, спор няма.

Само се питам: кога ли нашия народец ще рипне и ще фане за яйцата тия бабаити, дето само се перчат, ала нищо не могат; прочее, могат; могат, примерно, да крадат, могат да печелят от монополите, могат да печелят от контрабанда, от бонуси, от какво ли не. Също така умеят да лъжат. Какво друго умеят? Не се сещам. Да, умеят и да са нагли. Безкрайно нагли. Някой сеща ли се за друго тяхно безспорно умение?

Блог на Ангел Грънчаров


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

stefan
08 Mar, 2012 | 18:48

Ako nikoj ne si kupi jajce v produlzenie na 10 dena, kakva li shte stane cenata togava? Zashto ne opitame, tova se naricha bojkot i se pravi v vsjaka civilizovana strana. ne e chak tolkova trudno da ne jadem jajca 10 dena...

stefan
08 Mar, 2012 | 18:48

Ako nikoj ne si kupi jajce v produlzenie na 10 dena, kakva li shte stane cenata togava? Zashto ne opitame, tova se naricha bojkot i se pravi v vsjaka civilizovana strana. ne e chak tolkova trudno da ne jadem jajca 10 dena...

sheilok
08 Mar, 2012 | 13:53

na principa na bandita ot venecia -" AKO NE MOJE, KOLKOTO MOJE".Bulgarina trebva daa otgovori jasno i kategorichno.toja tvoi "film" svurshi ! VECHE NE MOJE VUOBSHTE !


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.