Факти, Анализи, Коментари
   30 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Спуканите тъпанчета на сляпата ни публичност
20 Октомври 2010
Сетивата на българската публичност са изнасилени и унизени в служба на нещото, което отдавна наричаме с обобщаващата многозначителна дума мафия

Ядреният експерт Георги Котев обяви в телевизионното предаване на Нова телевизия “Станция нова”, че начело на българската енергийна мафия се намират бившият енергиен министър Румен Овчаров и настоящият президент Георги Първанов.

След като Котев беше приет миналата седмица от министъра на икономиката , енергетиката и туризма Трайчо Трайков, българските медии единодушно цензурираха този факт. Нямаше и официално съобщение от страна на МИЕТ. Явно е имало причина Георги Котев да настоява там да бъде още един “луд”, като моя милост.

Като свидетел на разговора, поканен от Георги Котев, публикувах в блога резюме на събитието. Стойко Стоянов, другият журналист, присъствал там по настояване на Георги Котев, направи същото в сайта “Фрог нюз”.

Министър Трайков, да напомня, призна на срещата с Георги Котев, че в България има енергийна мафия. Направи го дори без да бъде питан – сам пое инициативата по темата. Да си спомняте някога някой толкова високопоставен представител на властта, да е правил подобно сензационно изявление? Но това не се стори интересно на българските медии.

Сега, когато познавачът на кухнята на ядрената енергетика Георги Котев посочи дори поименно лицата на въпросната мафия, ще “прогледнат” ли най-сетне слепците?

Никой не иска от тях да “прозрат” чудодейно истината, истината и само истината- тя се доказва другаде. Но като са слепи ( понеже досега, от поне две години, по въпроса можеше да се прочете нещо само в интернет), глухи ли ще останат пак слепците за предизвикателството, което се чу за първи път в националния ефир от всички зрители ( слушатели), чиито тъпанчетата не са удобно спукани?

Такова премълчаване, характерно за малодушието на българските медии, ще бъде крещящо доказателство за осакатяването на българската публичност, чиито сетива са изнасилени и унизени в служба на нещото, което отдавна наричаме с обобщаващата многозначителна дума мафия.

Иво Инджев


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.