Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
За Трактора, трактористите и цялото ТКЗС
19 Февруари 2010
Изводът е: Престъпник си само ако си луд или се почувствуваш толкова силен, че искаш да влезеш в политиката!

От няколко дни България живее, тръпне и чака новини от новата сага "Октопод". Тя направо би по рейтинг "Листопад".

Преди беше "Наглите", после ще е нещо друго и хубаво е, че ги има, защото мафията си имаше държава, и все още си я има. Дано това е началото на края на тази държава. Защото като си казал "А", трябва да стигнеш до "Я". Не се ли изчисти цялата гангрена, остане ли част от раковите клетки, те ще се приспособят и ще си създадат нова мафия.

Това начинание народ и България го чака 20 години. Време беше! Тук обаче  възникват някои съпътващи въпроси.

Първо. България е в криза! Жестока криза! И като няма хляб- има зрелища! И премиерът ни ги осигурява, всяка седмица по едно!

Като знам колко мръсотия има в държавата, до 2020 ще имаме забавления, а като знам и как мрази българинът богатия, удоволствието е неземно!!!

Ако бяхме средните векове, то щеше да има рязане на глави, бесилки, набиване на кол и други екстри. И колкото и да е чудно, аз съм ЗА!

Защото това е революция във времето, когато революция не може да има. И най-важното, защото тези " бизнесмени" го заслужават!

В тези времена синдикатите надигат глава, колкото да покажат, че още ги има. Г-н Тренчев казва,ч е ако продължава така, напролет ще има стачки. Аз казвам, че докато падат глави от все по-високо и по-високо, стачки няма да има. И тук логически възниква въпросът: Докъде ще стигне Бойко Борисов?

Колкото по-високо стигне, толкова по-дълго ще управлява! А може и втори мандат?

Второ. Има ли политика в цялата работа? Този въпрос си го задава всеки българин, а по вестниците не се набляга на тази тема. Първо Яне Янев започна да критикува ГЕРБ, после му избяга един депутат и се разпадна РЗС. След това му избяга заместникът Димитър Абаджиев, арестуваха му спонсора и духовен водач... Може и да е случайно, а може и да не е. Преди време Ковачки създаде ЛИДЕР- и започнаха да го съдят, та до днес. Мисля,че вече се е отказал от политиката, защото държавата го защитава пред Брюксел и тя иска да не се затворят пет от неговите ТЕЦ-ове, а няколко други да бъдат спряни заради това,ч е в  срок не са изградили пречиствателни инсталации.

Следвайки логиката излиза, че  Алексей Петров, ако нямаше нищо общо с РЗС, то и до сега и за в бъдеще щеше да управлява "престъпния си бизнес". Изводът е: Престъпник си само ако си луд или се почувствуваш толкова силен, че искаш да влезеш в политиката!

Всеки да се замисли дали не познава и не е чувал за големи измамници, крадци от държавата, мутри и т.н., които с годините си живуркат необезпокоявани от никое правителство, защото им бутат рушвети и не се занимават с политика! . Официалният рекет досега бяха партиите, политиците и наи-вече правителството, защото в него са всички лостове: икономически и полицейски.

Замислете се дали само ДПС има обръчи от фирми? Всички партии имат! И докато ДПС е ЕООД, то другите са ООД или АД. Сравнението с фирми никак не е случайно и си е направо на 100% вярно. За да дойдат на власт, те събират пари за кампания от фирми (без да се подбира, който даде/  Затова там попадат мръсни пари, дори и много мръсни, защото всеки лев е важен.

Когато спонсорираната партия дойде на власт, който е давал, ще му се въздаде, освен това ще го пази политически чадър. Той става недосегаем. За да се постигне и заветния връх, за да управляваш- трябват и хора. Не само такива, които да гласуват, а и по-особена категория - да притискат. Мутри с една дума. Всяка политическа сила си има своите мутри, които закриля и от които е закриляна.  БСП-СИК, СДС-ВИС, РЗС-трактора, АТАКА-Слави Бинев. Само ДПС си няма, но не и трябва, тя си има твърд електорат.

Мисля си- за какво толкова се бият и трепят в устрема си да ни управляват? Наистина ли е толкова богата държавната софра? БВП на България за 2009 година е 66.2 млрд лв. През правителството минават и се управляват 40- 42 % от него, или около 27 млрд лв. По всеобщо убеждение 10% от тях отиват в джобовете на онези, които ги разпределят. Това ще рече- 2.7 млрд лв на година. Ей такъв поток тече от горе към обръчите от фирми. Къде отиде най- богатият ни българин Васил Божков с неговия 1 млрд лв за цял живот? Тук става дума за три пъти повече само за една година. От рушвети.

Ама наистина много се краде в тая държава. За това май е цялата работа...Бюрокрацията се множи на гърба на българина, с 500- 600 лв заплата се строят замъци, карат се скъпи коли, поддържат се луксозни жени. Светът е на бюрократа, седнал на стол - но не какъв да е, а препречил пътя към нещо. За да минеш, трябва да дадеш. Не сме измислили ние рушветите, дори в класацията на корумпираните държави не сме сред първите, но не сме и сред последните. Ако Бойко Борисов иска да стане втори Стамболов, то тябва да намали хранителната среда на престъпните схеми, раждаща корупцията, мутрите и порочния начин на управление.А това става чрез намаляване на ролята на държавата от 42% до поне 32%, като начало, а ако искаме просперитет- 12-15% . Тогава и бедните ще са рядкост.Това може да стане, но е утопия,з ащото Бойко Борисов сам трябва да сече клона на който седи! Ако иска да е най-големият в най-новата история на България- трябва да го направи!

Но преди това к ато е казал"А" трябва да стигне до "Я" - да сече не опашката, а главата на Октопода и след трактора да се готвят трактористите, а после да стигне до цялото ТКЗС! Иначе една мафия ще вземе мястото на друга мафия! И така ще приключи всичко.

Светозар Гледачев, ЗонаBG.info


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

SY
01 Mar, 2010 | 17:28

Вече 20 години съдебната система е в "мечи сън", защото той много добре устройва магистратите. Между нашите магистрати, престъпниците и организираната престъпност съществува някаква своеобразна договореност: „ние ще ви закриляме и съдим символично, да не е без „хич”, ама и вие няма да ни закачате и ще ни оставите да си живеем охолния животец”. Това много прилича на джентълменската договореност постигната преди години между полицията и английския престъпен свят, която се спазва и до наши дни. Тя се изразява в следното: Английските полицаи дежурят и гонят престъпниците без оръжие. Оръжие се използва само ако се преследват отявлени убийци, които не искат да бъдат заловени и са използвали или са готови да използват оръжие срещу полицаите. От своя страна сред престъпния свят има табу да се убива полицай. И двете страни се стремят да не нарушават това правило, даже все още се парадира пред другите държави, като този факт се посочва за образец на английската демокрация. Подобно е положението и у нас. Ако някой съдия или прокурор си позволи да поиска или присъди по-сурова присъда срещу престъпник, то непременно му се случват някои случки – взривява се колата или апартамента му, обещават му по телефона по-бързо да посети царството на Свети Петър, а някои дори най-директно си ги застрелват. След последните изказвания на министър Цветанов, нашите магистрати имаха наглостта и цинизма да се оплачат чак в ЕС, за поредната атака на изпълнителната власт срещу тях и да се вкопчат отново за „негодните” доказателства на МВР при акциите срещу престъпността. Само, че кой нормален човек вече може да не се замисли върху следното:
1. Може ли някой да повярва, че през изминалите 20 години не е имало нито един случай, при който органите на МВР да не са представили годни доказателства срещу заловен престъпник, та да няма нито един осъден, с цялата строгост на закона голям престъпник или политик. В същото време има осъдени дребни кокошкари на 5-8 години, защото не могат да заплатят колкото трябва, където трябва и на когото трябва, а изпечени рецидивисти с по 10-20 тежки криминални престъпления: убийства, въоръжени грабежи, изнасилвания и автокражби /рекорда е на симпатяга с 62 автокражби – залавян - пускан, залавян – пускан ..... и така години наред/, били са залавяни на местопрестъплението, /като „Крокодилите” – преди години заловени при магистрален грабеж и пуснати условно !!!!!/, се пускат под смешни гаранции по 1000 лв /когато притежават десетки или стотици хиляди лв/ се разхождат на свобода и продължават да упражняват „хобито” си, лежат в затвора само по няколко години и се освобождават „за примерно поведение” или се осъждат условно.
2. Непредубеденият гражданин не може да не забележи следните странни съвпадения:
• след поредното освобождаване на престъпен бос под гаранция или за да си лекува зъбите ,примерно, на много свидетели им се случва случка, други получават амнезия, а трети се отричат от дадените показания, а някои не се страхуват да поразчистят терена си от приказливци;
• напоследък станаха много случаите, когато рецидивисти пуснати в домашен отпуск, освободени предсрочно или осъдени условно, първата им работа е да убият или изнасилят някого или да ограбят чейнжбюро. И то, когато официалната статистика и бивши началници на затвори са категорични, че от осъдените и лежали в затвора престъпници само 3 % скъсват с миналото си и стават нормални хора. А познайте с какво се занимават и препитават останалите 97 % ?.
• престъпниците масово се възползват от една вратичка в закона, според която, ако някой обвиняем си признае престъплението, той получава присъда под минималната за провинението му. От това се възползваха масово членовете от наркобандата на Митьо Очите и много други.
След казаното, човек си задава следните въпроси:
• нашите правоседящи и кривосъдещи съдии и прокурори кого всъщност защитават на практика престъпниците или жертвите им ?, давайки им възможност, след леки или условни присъди, да посегнат на нови жертви ?. Това се случва, защото и скъпоплатените адвокати и съдиите не носят никаква отговорност затова, че с лека ръка освобождават, пускат под гаранция, яростно защитават „невинността” на доверениците си, подплатена с тлъсти пачки „аргументи”. Законът не предвижда такава отговорност и затова тяхното безотговорно поведение е скандално.
Моментът е много решителен и важен в борбата с престъпността у нас. С всичките й слабости, сегашната изпълнителна власт прави опити да си възвърне държавата от мафията и престъпността. Но тази борба няма да е успешна, ако родните магистрати не се събудят от „мечия си сън” и не престанат да се оплакват от лошия доказателствен материал на полицията. През осемдесетте години в Италия се намери един доблестен и смел съдия /или следовател/, Джовани Фалконе, който решително поведе борба с мафията, с подкрепата на няколко съмишленици. Той „разказа играта” на мафията, но беше принуден 8 години да живее в нелегалност в собствената си страна, лишен от семействто си, като всяка вечер спеше на различни адреси. Въпреки това, след 8 години, най после чрез предател, мафията успя да разбере откъде ще мине екскорта му и му заложи 600 кг взрив. Фалконе полетя във въздуха, заедно с охраната си, а скоро след това съдбата му бе споделена и от приятелите му. Но Джовани Фалконе и сумишлениците му доказаха, че срещу мафията може да се води ефикасна борба и подвига му накара много магистрати, полицаи и следователи да придобият смелост и хиляди от тях се включиха в борбата. За няколко години италианската мафия бе разгромена и обезглавена. Напоследък се говори, че мафията отново се организира и надига глава, но изпълнителната и съдебната власт вече не се страхуват и своевременно нанасят ударите си и „положението е под контрол”, както се казва в американските екшъни.
Засега не личи, кой ще е нашият Фалконе и дали служителите на нашия „Щит и меч” и на нашата Темида са готови да последват примера на италианските си колеги, а без такава смелост, решителност, всеотдайност и жертвоготовност, не ще може да се отвоюва и защити държавата.


teo
21 Feb, 2010 | 14:42

ЦЕЦО, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ С БОЙКО, ЧЕ ТРЯБВА ПЪРВО ДА ИЗГОНИТЕ МАРГАРИТА ПОПОВА-СТРАХЛИВКА ИЛИ КОРУМПИРАНА, ПОСЛЕ ДА СМЕНИТЕ ВСИЧКИ КОРУМПИРАНИ ЧЕРВЕНОТУРСКИ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ И СЛЕД ТОВА НА ЛОВ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, НАЧЕЛО С ДОГАН-сергей,сава,ангелов,СИМЕОН-крадеца, СерГЕЙ-ибрика И МАФИОТСКИТЕ ИМ СВИТИ!!! ТЕЗИ БОГАТИ СА ЧЕРВЕНОТУРСКА НОМЕНКЛАТУРА И ТЯХНИТЕ СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ! ОК???


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.