Факти, Анализи, Коментари
   28 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съществува реален риск България да загуби около 2 млрд евро и то в период на криза
25 Януари 2010
Позиция на Председателя на Единна народна партия Мария Капон

Ако България не реагира адекватно, е ясно, че съществува риск да загубим около 2 млрд. евро и то в период на криза. Единната народна партия смята за абсолютно несериозно един проблем, който българската държавна администрация наследява от правителство на правителство да се превръща във вътрешнополитически водевил. „Несериозни са обясненията за някакви зли, анонимни чиновници криещи писма от Брюксел. Подобна кореспонденция е с много адресати и е публична както от страна на подателя, така и от страна на получателя”, каза председателят на Единна народна партия Мария Капон.

 Истината е, че към страната ни има отправено много сериозно предупреждение и това личи в писмото на генералния директор на ГД „Регионална политика” в Европейската комисия г-н Дирк Анер до вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Ако България не реагира адекватно е ясно, че съществува риск да загубим около 2 млрд. евро и то точно в период на криза, заяви г-жа Капон.

 През лятото на м.г. хората дадоха доверието си на „Граждани за европейско развитие на България”, а не на Граждани за европейско разследване на България. Ако миналото управление има някакви грехове категоричните обещания бяха да се потърси сметка за тях, но основното беше обещанието да станем развита страна. Ако ли не, става дума за обикновена липса на административен капацитет или още по-лошо  нежелание да се спазват сроковете и процедурите на Европейската комисия, защото от проблемите описани в писмото на г-н Дирк Анер ясно се вижда, че те са сходни в почти всички сектори. Политическите назначения на зам.-министри очевидно не оправдават очакванията. Най-тревожното, за което не можем да виним днешното правителство, е, че липсата на усвояемост на средства за периода 2007-2013 г. дават основание за намаляване на парите за България и предоставянето им на други държави, които ще могат да ги използват ефективно в този период.

 Надяваме се дните до края на месеца интензивно да се използват не за вътрешнополитически ПР, а за предпазване на страната ни от нов, шумен провал по линия на евросредствата, който този път ще се отрази директно върху джоба на всеки българин, каза още председателят на Единна народна партия.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ЧалгенСон
27 Jan, 2010 | 22:43

Ето ви и линка на сайта на ФОРУМЪТ: (ако не го изтрият)

http://www.forumat-bg.com/politika/432-2009-11-12-04-56-05

................

MутреСян
27 Jan, 2010 | 22:34

Како МАРИЙКЕ,

Намери някой да ти преведе тазивечершната реч на Саркози на срещата в ДАВОС!

Ще научиш интересни неща! Че дори и урок по ..... речосъставяне !

А по въпросите за които говориш....виж какво казва Ифандиев във ФОРУМЪТ!!!

...........СТО ДНИ СРАМОТА, А СЛЕД ТОВА

Част ІІ: Мрежите, които ограбиха българите • Лъжи, лъжи и пак лъжи • Омагьосаният кръг от минало, настояще и бъдеще.............................






  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.