Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Синът на Анна Никол Смит е починал от комбинация на метадон с антидепресанти
28 Септември 2006

Става дума за случайно стечение на обстоятелствата, което не е рядкост при хора, които приемат по няколко лекарства

      Причината за смъртта на 20-годишния син на звездата Анна Никол Смит на 10 септември е смъртоносно съчетание между метадон и два антидепресанта, каза американският патоанатом, извършил аутопсията. Момчето почина в болничната стая в присъствието на майка си, която тъкмо бе родила момиче.

      Токсикологичният анализ показва, че към момента на смъртта в болницата в Бахамите, в организма на Даниъл Смит е имало метадон, както и лекарствата Золофт и Лексапро.

      "Фактът, че имаме тези лекарства, както и нивото на съдържанието им в организма показват, че става дума за трагично, случайно стечение на обстоятелства", заяви Сирил Уеч в интервю на Асойшетед прес.

      Уеч, който е извършил аутопсията на Бахамите, твърди, че Смит очевидно е починал от "класическа" комбинация на лекарства, която е оказала смъртоносен " съвкупен ефект на централната нервна система."

      "Това се случва с хората, които приемат две, три или повече лекарства" - казва той. "Ниското съдържание на всяко от тях поотделно говори, че не е починал от предозиране".

      Золофт и Лексапро са антидепресанти, предписвани обикновено на пациенти с оплаквания от безпокойство и паника. Метадонът, както е известно, се използва широко от хора, които се лекуват от наркомания.

      Даниъл е долетял на Бахамите, за да види майка си и новородената си сестра в частна болница в Насау. На следващото утро след полета младият човек е бил открит мъртъв. Предполага се, че Даниъл Смит е заспал в креслото и не се е събудил. Майка му се опитала да го събуди, но той не реагирал. След това Анна Никол извикала полицията.

     

последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

narkoorientiran
05 Jan, 2009 | 09:26

Метадонът е безсмислен,ставаш много по яко зависим и по-трудно се откачаш,метадоновите програми са бизнес за шепа скапани доктори,на които не им пука за накоманите

stoian gocev
22 Dec, 2008 | 15:45

Страничните действия при употребата на метадон:
*Запек
*Световъртеж
* Сънливост
*Сърбеж
*Гадене
*Задържане на урина
*Повръщане.
*Респираторна депресия(подтискане на дишането)
*Подтискане на сексуалното желание
*Ненормално бърз или бавен пулс
*Замъглено или двойно виждане
*Студена, лепкава кожа
*Депресия или други промени в настроението
*Сухота в устата
*Припадъци
*Халюцинации
*Обриви
*Загуба на апетит
*Кошмари или необичайни сънища
*Зачервяване на кожата на лицето
*Безпокойство
*Втвърдяване на мускулите
*Шум в ушите
*Сънливост
*Кожна реакция на мястото на инжектиране(в случаите на употреба на метадон на черно)
*Стомашни спазми или болка
*Потене
*Проблеми със съня (безсъние)
*Пожълтяване на кожата или бялото на очите.
*Метадонът предизвиква физическа и психологическа зависимост.Няма Антидот.Абстинентният период е по –дълъг и по тежък от хероиновият. 60% от смъртните случаи при предозиране в САЩ са от метадон на черно.В комбинация с определени антидепресанти,алкохол или стимуланти може до бъде СМЪРТОНОСЕН.В психологически план затвърждава моделът на зависимият,че не може да се справи без помощта на вещество от вън.Консервира и блокира емоционално човек и ако е продължително време в такава програма се превръща в непреодолима пречка и в социален план за лекуващия се.65 % от участниците в такива програми могат и трябва да преустановяват употребата на метадон след максимум 1 година



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.