Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Жените над 40 най-малко се притесняват от разрив с партньора
27 Септември 2006

Финансовата независимост, извоюваната самоувереност и добрият външен вид определят новото поколение на жените над 40

      Много жени над 40 години се тревожат повече за бъдещето на децата си и за рака на гърдата, отколкото за евентуален развод с мъжа си, твърди изследване. Увеличението на личните доходи, увереността в себе си и чувството за независимост у жените над 40 години означава, че те по-малко се безпокоят за отношенията с мъжете.

      Резултатите са от изследване с участието на над 7 000 жени е направено след публикуване на официални данни, показващи най-ниско количество бракове за осем години - много жени избират съжителството или самотата.

      През август Майкъл Нур написа в "библията на американския бизнес", седмичника Forbes, че бракът с "кариеристка", обикновено точно една от групата от 35 до 40 и повече, е точен път към нещастия и развод. С тези думи той предизвика буря от протести и обвинения в " женомразство".

      Според цитираното изследване, обаче, проведено от седмичника Woman & Home, една трета от жените на възраст около 40 са основните доставчици на доходи в семействата си.

      Освен финансовото влияние, те вземат и важните решения: къде да се инвестира, кое училище или колеж да се предпочете, каква кола да се купи. Въпреки че жените купуват само 52% от новите автомобили, те оказват влияние върху покупката на 85% от тях.

      Рекламните агенции заявиха, че " всички в тоя бизнес" се ориентират към точно тези жени.

      Рита Клифтън, президент на консултиращата компания по глобалните брандове Interbrand, заявява: "За последните десет години стана радикална промяна. Жените над 40 имат пари, власт, те изобщо не приличат на майките си."

      "Мадона и актрисите Кристин Скот Томас и Рене Русо се считат за женски идоли. Жените, които рано са родили деца, след 40 влизат във "втора младост". Те разцъфтяват. Онези пък, които са отложили децата за по-късно, стават по-енергични заради тях.

      Ричард Морис от рекламната агенция DDB в Лондон заявява: много стоки като спортните например, като реклама са насочени към мъжете, но пак жените решават.

      Почти 40% от изследваните жени са казали, че ще внесат пари за първия дом на детето си, 32% биха заплатили дълговете на децата си, а 26% искат децата и внуците им да живеят с тях.

      Най-много се тревожат за наркотици, за насилие и за евентуални финансови проблеми на децата си, безпокои ги също така изборът на неподходящ партньор на децата им.

      Увереността и независимостта означават, че разривът с партньора не заема особено високо място в списъка на техните тревоги и едва една от всеки 10 го го нарича сериозен проблем.

      Освен бъдещето на децата, по-сериозни тревоги от разрива с партньора предизвикват финансовите трудности, ракът на гърдата и други опасности за здравето.

      Една пета от изследваните жени са самотни, разведени, разделени от мъжете си или овдовели. Търсенето на мъж се счита за тежка работа: 39% от жените не са се запознавали много с мъже, а една трета са заявили, че тези, с които са се запознали " не са на висота".

      Всяка пета е опитвала запознанство по интернет, но работата, спортните занимания, разходките с кучето и отпускът са определени също като " добри ловни похвати".

      Едва всяка седма признава, че е имала вълнуващи срещи, които са и доставили удоволствие.

      Когато са ги запитали за външността, почти две трети са заявили, че изглеждат по-млади от своите години. Повече от половината са казали, че все още привличат вниманието на мъжете по същия начин, както когато са били по-млади.

      Сю Джеймс, редактор на списанието Woman & Home, казва: "Новото поколение на жените над 40 години се характеризира не от възрастта, а от отношението към живота- увереност, дух на независимост плюс собствени средства, които те могат да харчат както си поискат."

     

последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Д. Пенева
27 Sep, 2006 | 14:46

Не само споделям това твърдение, но и съм, смятам, добър пример в това отношение. Винаги съм се чувствала, а и изглеждала като момиче. Друго състояние на духа просто не познавам. Годините никога не са ме вълнували и притеснявали - нито им обръщам внимание, нито пък ги броя, защото "Остаряването не е нищо друго, освен лош навик, за който заетите хора нямат време..."


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.