Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Реалити шоутата стигат твърде далеч, 4 самоубийства тази година
21 Септември 2005

Съдебен иск срещу тв компанията ABC подадоха в Тексас, жена се самоуби в резултат от груба намеса

      Модата по воайорските шоу- програми може да доведе до неочаквани последици. За някои от участниците нещата излизат извън контрол.Продуцентите на реалити-шоуто “Пълно преобразяване” обещали на участничката Делиз Уилямз да я превърнат от Пепеляшка в принцеса, така, че тя завинаги да забрави за кривите си зъби, деформираната си челюст и малкия си бюст.

      Роднините на момичето, които по- рано предпочитали да не обръщат особено внимание на външността на “грозното патенце” в семейство, споделят, че авторите на шоуто ги подстрекавали да и се подиграват пред камерата и да и обръщат внимание на физическите и недостатъци.Но в нощта преди пластичната операция, която трябвало да промени завинаги живота и, продуцентите се отказали от Уилямс и и наредили да се връща у дома в Тексас. Тя плакала: “Как мога да се върна същия изрод, какъвто тръгнах? Аз трябваше да се върна като красавица!”

      Нейното връщане предизвикало семейна криза, защото роднините, успели да кажат под натиска на продуцентите всичко, което мислят за нейната външност, сега били обладани от чувство на вина. Това се отнасяло особено силно за сестра и Кели Макгий, която и без това страдала от биполярно разстройство. Мис Макгий напуснала дома, където живеела със сестра си и нейния съпруг. След четири месеца тя починала от предозиране на хапчета, алкохол и кокаин.

      Сега Делиз обвинява в съда телевизионната компания АВС с настояване за възмездия на щетите във връзка с емоционалния стрес, предизвикан от самоубийството на сестра и.“ Авторите на шоуто “Пълно преобразяване” са нахлули в семейство, което успешно се е справяло със съществуващия проблем и са опустошили живота му. В резултат на това е умрял човек”, казва адвокатът и Уесли Кордова.

      Съдебният иск срещу АВС – телевизионната компания отказа да го коментира- е само един от признаците на това, че евтините воайорски реали- шоута отиват твърде далече, пренебрегвайки душевното здраве на своите участници. Смъртта на мис Макгий е най- малко четвъртата в серията самоубийства, свързани с реалити- шоутата, вкл. самоубийството на британската тийнейджърка Карина Стивънсън през май.

      “Преди пет години сред имаше хора, които викаха: ”Вълци!” - те предупреждаваха, че е само въпрос на време някоя от тези програми до доведе до смърт- написа скоро журналистът от холивудското издание Variety Брайън Лоури. Това е оживяла антиутопия, казвахме ние, хората се превръщат в плъхове, участващи в състезание за забава на публиката и това неизбежно ще доведе до плачевни последици.”

      Блясъкът на телевизионната слава винаги е бил опасен за хората. През 1995 година американското толк-шоу “Джени Джоунс” завърши със смъртен изход, когато един от гостите на шоуто уби друг, хомосексуалист, който му е правел аванси. 24-годишният Джон Шмитц се вбесил, когато 32-годишния Смит Амедур в ефир си признал, че отдавна е влюбен в него и има фантазии “с разбита сметана и шампанско” и с участието на Джон.

      Три дни по- късно Шмитц дошъл в дома на Амедур и го застрелял с 2 куршума в гърдите. Първото самоубийство в резултат от реалити- шоу стана в Швеция през 1997 година, когато 34-годишният Синис Савия се хвърлил под влак, след като бил първият изхвърлен от острова от участниците на шоуто “Експедицията на Робинзон” /”Последният герой”/. Вдовицата му казала, че той не е могъл да се примири с това, че свидетел на унижението му е станала цялата страна. Докато продуцентите търсят нови рейтингови концепции на реалити-шоута, тази година се самоубиха още 3 участници.

      През февруари 23-годишният боксьор Наджаи “Нитро” Турлин се застреля, след като загуби мач на спортното шоу “Съперник”, чийто водещ беше Силвестър Сталоун.

      През март телевизионната продуцентка Мелани Бел скочи от покрива на хотел “Стратосфера” в Лас Вегас, където е участвала в шоуто “Елвисите от Вегас”, в чиято концепция влиза да се показва и снимачната група.

      Приятелите и разказват, че е имала проблеми с анорексия.

      През май 17-годишната Карина Стивънсон е открита обесена на дърво в Южен Йоркшир, където се е върнала от Австралия след снимки в реалити-шоуто “Колония”. Момичето се затворило в себе си, след като станало ясно, че е лезбийка и започнало тайно да преглежда сайтове за самоубийци.

      Адвокатът по делото на “Пълно преобразяване” Кордова заяви: ”В реалити-шоутата канят само хора, които имат проблеми със самооценката. Всичко се върти около парите, рейтингите, излъчването”.

     

последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

jhfgsd
13 Dec, 2005 | 03:33

Tezi 6outa sa ujasni!Gledah slu4aq po televiziqta s homoseksualista i razsledvaneto mu ot kriminalistite i syda.A gadnata vode6ta ku4ka,uni6tojila nqkolko 4ove6ki jivota se hile6e naglo v syda.Nakraq osydiha 6outo da plati,a tq se zavyrna pobedodosno na scenata za da zalaga novi kapani i uni6tojava novi 4ove6ki jivoti v tova 6ou!
Ne dopuskakjte takova ne6to v BG,tova e izklu4itelno dolno i primitivno!Tova e ne6to ujasno!

Svet
23 Nov, 2005 | 15:38

Prostotii, prostotii...

xm
03 Oct, 2005 | 10:04

Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи...
Жалко че хората все повече се връзват на такива простотии


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.